Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Claus Hamdrup, tv., fra Classic Fyn Rundt overrakte Raymarine St. 2000 selvstyrer til Rasmus Schulz.
Kapsejlads

Spækhugger-sejler vandt Raymarine St. 2000-selvstyrer for sportsmanship i Classic Fyn Rundt

Rasmus Schulz nåede akkurat rundt på cirka 50 timer i Classic Fyn Rundt. Det belønnede Raymarine efter den udmattende tur rundt om Fyn. Man skal aldrig give op, lyder budskabet fra ledelsen i Classic Fyn Rundt. Fem Folkebåde gennemførte også på en kortere bane.

Af Troels Lykke |

Raymarine St 2000-autopilot blev givet til en deltager, der viste stort sportsmanship: Så det blev Spækhuggeren Fifi fra Kerteminde, ført af Rasmus Schultz, som kom i mål søndag eftermiddag.

Besætningen havde kæmpet for at komme rundt om Fyn, men havde store problemer med strømmen mellem Vresen og Sprogø. De blev ført væk af strømmen og var drevet helt over til vestbroen, men fik kæmpet sig tilbage under Sprogøs kyst.

Første kapsejlads i Spækhuggeren

De var heldige at komme fri af Sprogø og kunne sejle mod Kerteminde med 3 til 4 knob, mens de kom i mål søndag eftermiddag. 

- Det skal siges, at Spækhugger-besætningen kun sejlede med krydsfok og storsejl. Så en genua og spiler vil nok gøre godt under juletræet, forklarer Claus Hamdrup, der er med i teamet omkring Classic Fyn Rundt.

Besætningen blev meget overrasket over den fine sponsorgave fra Raymarine, og for Rasmus Schulz, der er elev i Kerteminde Sejlklubs sejlerskole, var det tilmed hans første kapsejlads i hans nye Spækhugger.

Han var godt hjulpet af sin far, Hans schultz, der før har vundet Folkebådenes guldpokal med Geppeline som gast, da der blev sejlet på Kerteminde Bugten for få år siden.

Alle Folkebåde gennemførte på kortere rute

Alle fem Folkebåde gennemførte også sejladsen. De startede først om fredagen kl. 9.30 og havde en kortere rute under vestbroen. De skulle heller ikke runde bøjer ved Fyns Hoved og Thurø Rev. 

Der var også en singlehand-båd med Bjarne Nielsen fra Rungsted. Han deltog i sin Comfortina 32 og gennemførte med en sejltid på små 36 timer. Dertil skal lægges et 8 timers obligatorisk pitstop i Assens. Der var kun én tilmeldt i singlehand.

Resultat - klik på bådnavn og få sejltid

content-loader
content-loader
content-loader