Gå til hoved-indhold
Redaktøren
Minbaad.dks Boheme 10-meter ses her i Kerteminde kort tid før afgang i Classic Fyn Rundt. Fra venstre ses Troels Lykke, Jens Johansen og Jens Peter Madsen. Foto: Jan Harris
Redaktøren
Thomas og Gert Gerlach med gast sejlede rundt om Fyn på 36 timer og 28 minutter i en Drabant 24. Kæmpe respekt. Gert Gerlach, bådens konstruktør er nu 80 år, og måske var det hans sidste sejlads rundt om øen. Foto: Troels Lykke
Redaktøren
Den lynhurtige Elliott 35 SS drønede forbi os, op langs Fyns Hoved. Foto: Troels Lykke
Redaktøren
Jesper Stockholm, lokal Quantum Sails-forhandler og Shipman 28-sejler fra Kerteminde, hjalp med at splejse tovværk til min code zero. Man møder meget venlighed i provinsen. Foto: Troels Lykke
Redaktøren
Jens og JP har taget rødvin i glasset, få minutter senere udgik vi.

Ej, I gav da ikke op efter 11 timer i Classic Fyn Rundt?

Jo, det gjorde vi. Ingen ombord orkede at sejle rundt om øen på 40 timer, når vi nu havde 'planlagt' turen til et døgn. Men hør lige her. Det var altså stadig en god tur. Nogle havde sågar set på trackeren, at vi sejlede 56 knob... Men det var altså, fordi jeg kørte rundt med den i bilen.

Af Troels Lykke |

Svag eller smart?

Det er det store spørgsmål. Og det bliver besvaret forskelligt.

Den ældre generation af sejlere har svært ved at forstå, at man kan finde på at udgå efter 11 timers sejlads i Classic Fyn Rundt fra Kerteminde i en Boheme 10-Meter.

Vi gad ikke drive i flere timer

- Kylling, sagde min kollega, fotojournalist på Bådmagasinet, Henrik Hansen, da vi spiste frokost i denne uge i Hvidovre Havn.

- Jamen, vi kunne regne ud, at det ville tage over 35 timer. Og vi havde købt mad ind til 24 timer, og 6 ud af 9 i vores løb udgik, bare meget senere end os. Vi kunne regne ud, at det ville blive en lang sejlads i vindstille og modstrøm, og så var vi ved Æbelø, næsten lige ud for min hjemhavn i Juelsminde, da vi gav op, forsøger jeg at forsvare mig.

Han griner af mig og ryster på hovedet. 

Ja, ja, tænker jeg. Men vi stillede da op, og vi kunne da også gennemføre, men undskyld mig, vi gad simpelthen ikke at drive i flere timer på få kvadratmeter. Vi ville jo sejle.

For os var det stadig fedt at stille op. Vi havde dog håbet på, at min Boheme 10-Meter, jeg ikke har prøvet før i en kapsejlads, var lidt hurtigere.

Dyr lufning i starten

Men vi kom ikke rigtigt med i starten, og en Bogense-båd luffede os umotiveret op, så vi gik i stå. Det betød, at vi ikke kom fri af den første pynt og lå og drev i en time, mens konkurrenterne drønede mod nord, primært drevet af strømmen. To både bag os satte endda motoren og bakkede ud for ikke at havne på sten ved Stavreshoved. 

Men vi fandt ud af, at vi kunne gå fart med en ScanKap 99 til tider, men de trak fra os og måler da også lidt mere.

Godt er det alligevel at stille op til en kapsejlads, for så skal alt virke, og jeg fik rigget op til spilersejlads med hjælp fra min 80-årige far, efter jeg  fik købt nogle herlige Harken-blokke.

Og vi fik prøvet vores spiler, men pinligt var det, at jeg havde bundet faldet i en af siderne af spileren... Det så sjovt ud, da den nye OneSails-spiler hang foran forstaget.

Gryderet og rødvin i land

Vi tre drenge nåede også at få talt og hygget og fik på land i Juelsminde opvarmet en gryderet og drukket lidt mere rødvin.

Vi stiller op næste år. Vi ved ikke, om det bliver i Classic Fyn Rundt eller Palby Fyn Cup, og så skal vi have justeret forventningerne, om vi vil acceptere en sejltid på op til 40 timer, eller om det stadig skal være på et døgn?

Sejlerhilsen

Troels

content-loader
content-loader
content-loader