Gå til hoved-indhold
Udstyr
På billederne fra Air Greenlands pilot ses hundene på isflagen. Foto: Air Greenland

8 personer og 79 hunde fanget på isen i Grønland - Garmin Inreach Mini redder

En gruppe bestående af otte personer var blevet fanget på isen i Ilulissat Isfjord. Med sig havde de seks slæder og 79 hunde. Gruppen var taget ud på isen, som efterfølgende begyndte at brække op, og derfor blev de fanget. Garmin-sender kunne lokalisere gruppen, fortæller Arktisk Kommando.

Af Troels Lykke |

Forleden modtog vagthavende officer i Arktisk Kommando en melding om, at en gruppe bestående af otte personer var blevet fanget på isen i Ilulissat Isfjord. Med sig havde de seks slæder og 79 hunde.

Gruppen var taget ud på isen, som efterfølgende begyndte at brække op, og derfor blev de fanget. Redningshelikopteren EC225 fra Air Greenland blev sat ind og hentede de otte personer i sikkerhed, skriver Arktisk Kommando.

Grønlands Politi var koordinatorer på stedet og stod klar i Ilulissat Lufthavn, hvor de afhørte de otte personer og bidrog med stort lokalkendskab angående blandt andet isens bevægelsesmønster og risikovurderinger.

Garmin-sender angav position og sparede tid

Personerne på isen var udstyret med en Garmin nødsender (Garmin Inreach Mini, red.), som de alarmerede beredskabet med.

Det betød, at Arktisk Kommando havde deres position klart og entydigt fra start. Derfor skulle der ikke bruges tid på at lede efter de nødstedte, og hjælpen kunne nå frem så hurtigt, som den gjorde.

Et godt eksempel på, hvordan man – ved at være velforberedt - har større chance for at undgå katastrofer.

Hentede hunde og slæder hjem

Dagen efter sejlede de reddede personer ud fra Ilulissat for at hente hunde og slæder hjem igen. På billederne fra Air Greenlands pilot ses hundene på isflagen.

Af kortet (se i bunden af artikel) fremgår det, hvor langt isen er drevet fra nødmeldingen løb ind i går, til man kom ud til hundene i dag.

Kilde: Arktisk Kommando

content-loader
content-loader
content-loader