Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Mens dygtige sejlere fra de deltagende lande kæmper på Østersøen, vil værtsbyerne diske op med en række kulturelle arrangementer, der har til formål at ’forbinde Østersøen via sport’. Foto: Nord Stream Race

Peter Warrer skal med sin søn Jonas Warrer styre dansk båd under Nord Stream Race i Østersøen

En OL-guldvinder, en eks-verdensmester samt en række danske stortalenter skal kæmpe for de danske farver under den vigtige kapsejlads for klubhold den 6. til 17. september. Fem lande fra Nordeuropa er med. Kiel til København er første ben. Sejlads slutter i Helsinki.

Af Ebbe Fischer |

Det danske team, der fra den 6. september kæmper om en af de største offshore-titler i Østersøen, anføres af erfarne Peter Warrer. En herre med et langt CV indenfor sejlsport, blandt andet har han været dobbelt verdensmester i Optimistjolle-klassen.

Ved hans side står sønnen Jonas Warrer, som vandt OL-guld i 49er-klassen med Martin Kirketerp i 2008 efter en legendarisk og højdramatisk sejlads. Nu skal de sammen prøve kræfter med offshore-eventyret Nord Stream Race.

- Vi har aldrig før sejlet sammen på så højt niveau, og det glæder vi os enormt meget til, understreger Peter Warrer, der med stærk assistance fra sit afkom agerer skipper på båden. 

Fra Kiel til København på første ben

Fra Kiel lægger Nord Stream Race-sejladsen fra land den 6. september, hvorefter feltet dagen efter rammer København. 

Siden skal besætningerne fra Sverige, Finland, Rusland, Tyskland og Danmark forbi Stockholm, inden de rammer Helsinki, sandsynligvis den 17. september.

Her skal en vinder kåres, måske den danske båd bestående af stortalenter fra særligt Aarhus Sejlklub, men også mere bredt fra den danske sejlsportsverden. 

En væsentlig gruppe i besætningen er 23-årige Jeppe Borchs fire-mands matchrace- og ligabesætning. De overraskede alt og alle med en semifinaledeltagelse og en samlet 4.-plads i den prestigefyldte Bermuda Gold Cup i 2020, som sidste år havde status af VM i matchrace.

En vigtig sejlads for klubberne

Trods deres unge alder er sejlerne dermed vant til at kæmpe mod de bedste. En erfaring, de kan drage nytte af i Nord Stream Race, hvor der sejles på et højt og intenst niveau:

- Sejlklubberne vil dø for at vinde sejladsen, for Nord Stream Race er den mest interessante kapsejlads i  Østersøen. Bådtypen - en ClubSwan 50 - er en Rolls Royce og lidt af et monster. Den er hurtig og lavet i ren kulfiber og kræver meget af sin besætning. Det bliver en spændende og hård sejlads, understreger den danske skipper, Peter Warrer i en pressemeddelelse.

Læs mere om konkurrence her og om ClubSwan 50'erne her.

content-loader
content-loader
content-loader