Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Finn Beton har været i trænerbåden for nogle af Danmarks største talenter, ligesom han agerer baneleder ved større jollestævner, herunder 29ernes VM-kvalifikation i Aarhus. Foto: Peter Brøgger

Kulttræner Finn Beton var baneleder, da 12 besætninger blev sendt mod VM i 29er

Efter 23 sejladser er landets dygtigste 29er-besætninger fundet. Besætninger, der skal repræsentere Danmark ved VM i Aarhus til sommer. Aarhusianske Finn Beton styrede sejlerne sikkert gennem et stævne med udfordrende vindspring og ændrede baner. Se også 12 skarpe Brøgger-skud.

Af Sara Sulkjær |

Høj sol og god vind var på menukortet, da Aarhus Sejlklub i weekenden afviklede anden del af 29ernes VM-kvalifikationsstævne frem mod sommerens store mesterskab.

Et mesterskab, der i år afvikles på hjemmebane i netop Aarhus, hvorfor det er et stort og dygtigt felt, der over de sidste to weekender har kæmpet om tolv VM-billetter på Aarhusbugten.

Mange vindskift

Ikke mindre end 23 sejladser kom til at afgøre den samlede VM-udtagelse, der blev ledet af den legendariske, aarhusianske træner, Finn Beton:

- Med Finn Beton som baneleder var der styr på banen, og selvom vinden skiftede meget, blev banen reguleret hele tiden af de mange frivillige, heriblandt 29er-forældre, forklarer sejlsportsfotograf Peter Brøgger, der fulgte sejlerne tæt.

Da banelederen søndag skulle gøre resultatet op, var det med KDY'erne Jens-Christian og Jens-Phillip Dehn-Toftehøj på førstepladsen, mens andenpladsen - der ligger á point med sejrsherrerne - blev besat af Gustav og Clement Åsholm-Bradley fra Hellerup Sejlklub.

Mulighed for flere VM-danskere

En lang liste med regler for kvalifikationsrækkefølgen var i forvejen opsat, herunder med hensyntagen til drenge-/pigebesætninger, alder, U17 og lignende, men i sidste ende var udtagelsen forholdsvis enkel:

Det hele flasker sig således, at de elleve bedste besætninger fra kvalifikationsstævnet til sommer kan være på startlinjen ved VM samt Camilla Svensson, Skærbæk Bådeklub, og Anna Munkholm Jakobsen fra Marselisborg Sejlklub. 

De to piger sluttede på den samlede 14. plads, men er som bedste U17-besætning sikret en plads i Aarhus.

Lettes coronarestriktionerne inden VM-stævnet, er der desuden håb om, at endnu flere danskere kan få lov at blive en del af det internationale Aarhus-stævne.

Top-3 fra stævnet:

Nr. 1: Jens-Christian og Jens-Phillip Dehn-Toftehøj - Kongelig Dansk Yachtklub

Nr. 2: Gustav og Clement Åsholm-Bradley - Hellerup Sejlklub

Nr. 3: Nicklas Holt og Mads Fuglbjerg - Aarhus Sejlklub

Se alle resultaterne samt Peter Brøggers bedste fotos herunder:

content-loader
content-loader
content-loader