Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Du kan frem til 1.8.21 se en særudstilling her ii Svendborg: Frihedens værksted - Kløvedal & livet med Nordkaperen. Foto: Troels Lykke

Kløvedal-særudstilling i Svendborg frem til 1. august

Med en model af Nordkaperen som naturligt midtpunkt har Danmarks Museum for Lystsejlads åbnet en særudstilling om sejleren, eventyreren og forfatteren Troels Kløvedal.

Af Troels Lykke |

På plancher med fotografier, citater, kort og billeder skildres Troels Kløvedals farverige liv. Om drømme, sejladser, forelskelser og fællesskaber på de varme verdenshave og ved eksotiske kyster.

- Det er et stort scoop for os at kunne vise udstillingen. Vi er ovenikøbet så heldige at få den her op til sejlersæsonen, siger museets formand, Hans Fokdal fra Svendborg til Fyns Amts Avis. 

Kløvedals sejlerven delte anekdoter

I sin tale ved udstillingens åbning roste Hans Fokdal museets frivillige, der har knoklet for at få det hele på plads.

Ved åbningen talte også medlem af museets støtteforening og ikke mindst Troels Kløvedals nære, personlige ven og Nordkaper-medsejler Henrik Johannes Bredsdorff fra Tranekær.

Udstillingen blev levendegjort af Henrik Johannes Bredsdorffs underholdende skildring af sin første Nordkaperen-sejlads i 1973.

Udstillingen ”Frihedens Værksted” i museumshallen på Frederiksøen er gratis at opleve og kan besøges indtil den 1. august.

Åbningstider hos Danmarks Museum for Lystsejlads:
4. juni - 27. juni:
Tirsdage fra kl. 10 til kl. 14
Lørdage og søndage fra kl. 11 - kl. 17

28. juni - 1. august
Alle dage fra kl. 11 - kl. 17

Læs mere om udstillingen: www.lystsejlads.dk/

content-loader
content-loader
content-loader