Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lærke Buhl er med længder Danmarks bedste RS:X-surfer. Foto: Sailing Energy

Lærke Buhl kæmper om EM-medaljer efter drømmestart i Portugal

En prik i førstesejlads sikrer den danske RS:X-surfer en perfekt EM-start. Efter fire sejladser er Buhl på sjettepladsen. EM slutter lørdag.

Af Sara Sulkjær |

RS:X-sejler Lærke Buhl fik en drømmestart, da årets europamesterskaber tirsdag blev skudt i gang i portugisiske Vilamoura. I førstedagens enlige sejlads, der bød på fralandsvind, masser af vindspring og trykforskelle, viste den 28-årige surfer Dannebrog frem på fornemmeste vis:

– Jeg fik slået godt på skiftene op af banen, og selv om det blev super tæt på sidste lænser, da trykket kom bagfra, formåede jeg lige nøjagtigt at holde min føring i mål. Jeg er super glad for den gode start på EM, fortalte en glad Lærke Buhl tirsdag til Sejlerlandsholdets Facebookside.

Stabil onsdag

Onsdag faldt vinden, og der blev plads til tre sejladser for Europas bedste surfere, der i år særligt har fokus rettet mod sommerens udskudte OL i Tokyo:

– I dag fik vi tre sejladser i let vind. Det betød pump hele vejen rundt på banen. Jeg fik en rigtig stabil serie med 8,9,8, forklarer Buhl inden mesterskabet fortsætter torsdag. 

Her går hun ind til dagens sejladser på en samlet sjetteplads, men med mulighed for at avancere i tabellen.

Bronze ved optaktsstævne

Allerede ved optaktsstævnet først i marts gav Lærke Buhl prøver på sin fine form. En samlet tredjeplads ved stævnet vidner tydeligt om en surfer, der ikke har ligget på den lade side trods corona-pandemien og dens følger. 

Europamesterskaberne sejles frem til lørdag den 13. marts. Læs mere her.

content-loader
content-loader
content-loader