Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
155 både var tilmeldt Vegvisir Race-sejladsen i 2021. Foto: Vegvisir Race

Aftale på plads: I 2021 og 2022 skal Vegvisir Race-sejlerne til Nyborg

Efter en overbevisende succes i 2021 vil Vegvisir Race også i de kommende to år have Nyborg som hjemhavn. Datoerne i 2022 og 2023 er fastlagt til de første weekender i september.

Af Sara Sulkjær |

Vegvisir Race Nyborg 2022 og 2023. Det bliver titlen på de to fremtidige Vegvisir-sejladser, der de kommende år afvikles med Nyborg som værtsby:

– Jeg er meget, meget glad for, at Vegvisir Race også i de kommende to år vil hedde Vegvisir Race Nyborg. Byen ligger på alle måder perfekt i forhold til at afholde en stor, international adventure sailracing-event. Man kan lave kreative baner, hvor Storebælt, Smålandshavet, Det Sydfynske Øhav, østlige Østersø, Øresund, Lillebælt og Kattegat er i spil - dog ikke samme år, påpeger Morten Brandt, der står bag Vegvisir Race og adventure sailracing-konceptet, i en pressemeddelelse.

Nyborg Sejlforening som medarrangør

Med sin beliggenhed centralt i Danmark er Nyborg samtidig let at komme til for sejlere fra Skandinavien og hele den baltiske region - og for deltagere fra resten af Europa, der let kan komme til Nyborg med fly, tog eller bil.

Eventet ligger i den såkaldte Vegvisir Race Week, hvor hovedattraktionen, Vegvisir Race Nyborg 2021, starter torsdag den 1. september og slutter lørdag den 3. september 2022. En uge, der stables på benene i tæt samarbejde med den lokale sejlklub:

– I Nyborg Sejlforening er vi fantastisk glade for, at Nyborg Kommune har valgt at sætte fokus på sejlsport i kommunen. Nyborg Sejlforening er en af landets ældste sejlklubber og sejlsport og kapsejlads har kendetegnet byen i årtier. Med en fortsættelse af Vegvisir Race Nyborg får vi muligheden for at tiltrække ikke kun danske sejlere, men også internationale sejlsportsentusiaster og på den måde gøre Nyborg kendt langt ud over landets grænser, fortæller formand for Nyborg Sejlforening, Marianne Holmer.

Nye baner 

Som en del af konceptet får Vegvisir Race nye baner hvert år. Sådan bliver det også i 2022. 

– Vi offentliggør de nye baner den 19. november. De bliver vanvittigt udfordrende og kommer vanen tro til at stille store krav til navigationen og til deltagernes evner til at holde ud og holde på og til omstille sig fra inshore til offshore og tilbage igen, understreger Morten Brandt. 

Tilmeldingen åbner den 1. december, hvor også prisstrukturen for 2022 vil foreligge. Det står klart, at der i lighed med tidligere år bliver tale om en pristrappe, hvor der er en rabat forbundet med en tidlig tilmelding.

Som det var tilfældet til Vegvisir Race Nyborg 2021 vil meget være inkluderet i tilmeldingen til Vegivisir Race Nyborg 2022. Konkret vil billetten indbefatte havnepenge i Nyborg Inderhavn fra søndag til søndag, tracking, finisherpolo, koncerter på havnen og ikke mindst adgang til det berygtede Vegvisir Race Afterparty med middag, musik og shots.     

Vigtige Vegvisir Race Nyborg datoer:
11. november: Nedtællingen starter

19. november: Baner og priser offentliggøres

1. december: Tilmeldingen åbner 

Læs mere om Vegvisir Race her.

content-loader
content-loader
content-loader