Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jesper Radich fra Sailing Skills i Helsingør er en fantastisk formidler og træner. Nu får H-bådene glæde af ham, efter Dansk Sejlunion støtter sejlerne. Foto: Troels Lykke

Dansk Sejlunion etablerer træningslejr i Vallensbæk - Radich skal træne H-båds-sejlerne før stævne

Vallensbæk Sejlklub er lørdag og søndag vært for årets første H-båds Liga-stævne. Allerede fredag vil den professionelle sejler Jesper Radich øse ud af sin viden om at optimere sejlernes tilgang til boathandling og roller ombord.

Af Troels Lykke |

H-bådene kommer fra Struer i vest, fra Aalborg i nord og hele vejen ned fra den østjyske kyst med Aarhus og Vejle som bastioner.

Også fra Gilleleje på Nordsjælland og ned fra Øresundskysten samt Midtsjælland kommer sejlerne. Alle er de på vej til Vallensbæk.

- Man får næsten tankerne hen på Keld og Hilda Heicks sang om Ganløse, Vanløse, fortæller klassens PR-mand, Ricky Hansen.

Munden helt fuld

23 besætninger fra hele landet er klar til kapsejlads efter en forfærdelig sæson 2020, hvor Covid-19-situationen konstant påvirkede humøret med op- og nedture i form af stævner, når stævner, som man havde glædet sig til, blev aflyst.

Men nu er det sikkert, at der i weekenden bliver sejlet i Vallensbæk.

Og sejlerne tager munden helt fuld, fordi at kluborganisationen Danske H-båds-sejlere i samarbejde med Dansk Sejlunion har etableret en træningslejr i Vallensbæk i dagene op til stævnet.

Her vil den professionelle sejler Jesper Radic øse ud af sin viden og erfaring, og sammen med sejlerne optimere deres tilgang til boathandling og roller ombord.

Det følges op med taktiske overvejelser på banen, og til sidst et helt kapitel om starten og vigtigheden af at komme godt af sted.

Ti topnavne kan tage sejren

Til stævnet i weekenden møder hele garden af nogle af Danmarks dygtigste klassebådssejlere op.

Listen med topnavne med sejrsmuligheder er på omkring ti stykker, og historien viser, at de alle jagter en H-båd fra Herslev Strand Sejlklub med skipper Høj Jensen ved pinden. Interessen for at fange ham er ikke blevet mindre på grund af det kedelige Covid-19-år, da flere nye navne er at se på tilmeldingslisten i Vallensbæk.

Vallensbæk Sejlklub har lagt et kæmpe arbejde i at få de kommende dage til at blive en succes. Der er lagt mange kræfter i arbejdet med det sejladsmæssige med træningslejr og stævne, men også en kæmpe udfordring i at overholde alle Covid-19-restriktioner.

Næste H-båd Liga-stævne er Haarup Mixer Cup, som sejles i Egå Sejlklub den 5.-6. juni 2021.

content-loader
content-loader
content-loader