Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejladsen holdes rundt om faste bøjer, afgrænset af linjerne mellem Rungsted, Raa, Klagshamn og Dragør. Det tilstræbes at vælge baner rundt i Sundet, så sejladsen alt efter vejrforhold kan fuldføres inden for 6-8 timer. Foto: Anki Hansen

Ny stærk forårsklassiker født med Sundet Rundt

Kapsejladser på én dag er et kæmpe hit. Det kan sejlerne overskue. I lørdags blev en ny tradition skudt i gang med kæmpe succes. Sundet Rundt havde nemlig næsten 90 deltagende både, da selv vejret spillede med ud for Svanemøllehavnen.

Af Cille Rosentoft |

Sundet Rundt 2021 blev med stor opbakning afholdt i lørdags. En sejlads arrangeret af Sejlklubben Sundet med start og målgang i Svanemøllebugten. Længste bane var 40 sømil.

Intentionen var at arrangere en forårsklassiker, som skulle åbne den nye sæson og imødekomme behovet hos de mange sejlere, der tripper efter at sejle kapsejlads.

- Med næsten 90 deltagende både i lørdags var der stor opbakning til arrangementet, og det tegner godt for denne nye tradition, der selvfølgelig gentages i foråret 2022, udtaler Sejlklubben Sundet.

Baneleder: Spændende at skabe ny sejlads

Den store opbakning blev også kommenteret af baneleder Henrik Holst:

- Det var også dejligt, at der var så mange unge sejlere, der havde lyst til at engagere sig og give en hånd med – for jo flere, der hjælper til sådan et arrangement, jo sjovere er det for alle, udtaler Henrik Holst og fortsætter:

- Det har været virkelig spændende at være med til at skabe en helt ny kapsejlads fra bunden af og samtidig få sat Sejlklubben Sundet på landkortet, som kapsejladsarrangør.

Godt vejr og travlhed i mål

Vejret viste sig efter et koldt forår fra sin noget nær bedste side med solskin, spredte skyer og vind fra 3-9 s/m fra v/sv og svingede i syd sidst på eftermiddagen.

Det lykkedes trods COVID-19-formatet at få arrangeret 13 løb med tæt race, og fordelt på 7 starter kom alle deltagere godt af sted.

Det blev tæt race i næste alle løb. Efter mere end seks timers sejlads var der i de fleste løb kun få minutter mellem nummer ét, to og tre, og trods tre forskellige baner kom størstedelen af deltagerne i mål inden for en forholdsvis kort periode.

Det gav måltagerne en meget travl og spændende periode. 

Grundstødninger ved Saltholm

Det var desværre også et par grundstødninger i farvandet øst for Saltholm – et område, som trods mange afmærkninger også er vanskeligt at sejle kapsejlads i.

For at undgå lignende situationer fremover vil banerne næste år blive valgt med henblik på, at denne risiko minimeres.

I kan læse mere om Sundet Rundt 2021 og se resultatlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader