Gå til hoved-indhold
Test
Minbaad.dk fik Nordship 570 op på 9 knob i 5 m/sek., hvor vi gik foran for tværs. Båden, der har en mast på 28 meter over vandet, har to ror.
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test
Test

Test: Ny Nordship 570 - dansk møbeldesign af en jordomsejler - galleri og video

Lars Buchwald fra Nordship Yachts har slået stregerne til en ny Nordship 570, der netop er solgt til en tysker, der vil sejle jorden rundt. Den 18,25 meter lange og 5,25 bred sejlbåd har ALT om bord, men koster omkring 18 mio. kroner. Minbaad.dk tester båden i Middelfart.

Af Troels Lykke |

I denne måned har Minbaad.dk været på vandet med den nye Nordship 570 Custom. En tysker har købt sejlbåden fra Nordship Yachts i Lunderskov.

Det er en ægte jordomsejler med alverdens udstyr. Båden er lavet til at kunne være fra land i mange uger. Alene dieseltanken har plads til 2.000 liter. Den har også hydrogenerator.

Med båden har Lars Buchwald fra Nordship skabt en helt ny linje - og en dæksalon ser som her bare bedre ud på en 18,25 meter lang båd, fremfor på en blot 12 meter lang båd.

Elegant trods 5,10 meters bredde

Båden har et rent flushdæk foran kahytten. I det hele taget ser båden stilfuld ud, selvom den har et højt fribord og en bredde på 5,10 meter. Masten over vand er da også 28 meter, og båden strøg afsted og var levende trods sine 26 ton, da vi sejlede under Lillebæltsbroerne. 

Vi strøg op på 9 knob med 5 m/sek., og det var ikke på grund af medstrømmen. Båden sejler godt. Den burde selvfølgelig testes i Atlanterhavsbølgerne, hvor den kommer til at sejle.

Nede om læ er en fantastisk panoramaudsigt i Nordship 570'eren. Se selv galleriet i toppen af artiklen, og i bunden af artiklen har vi et interview med Thomas Dan Hougaard, der driver Nordship Yachts og danner ejerskab med Lars Buchwald fra Nordship.

Mere følger fra vores test i Lillebælt. Konklusionen er, at Nordship med 570'eren, der tog 13.000 timer at bygge, har ramt fuldstændig plet med design, funktionalitet og æstestik.

Det er ægte, verdensklasse møbelkunst af en sejlbåd. Dyb respekt herfra Minbaad.dk.

Nordship 570 Custom:
Design: Lars Buchwald
Længde, overalt: 18,25 m
Vandlinje: 15,80 m
Bredde: 5,10 m
Dybgang: 2,40 m
Krydsstel: 145 kvm
Friskvandstank: 2.000 l
Dieseltank: 2.000 l
Vægt: 26,9 ton
Kølvægt: 8,5 ton
Pris: Mellem 15 og 20 mio. kroner
Værft: www.nordship.dk/en/yachts/custom-line/570DS

content-loader
content-loader
content-loader