Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Rungsted-båden Quinta, en rap HH42, er helt fremme i sejladsen. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Gode vindforhold til DH-DM i jagtstart rundt om Endelave

Quinta Light en HH 42 fra KDY i Rungsted, Mille en X-99 fra Gilleleje og Hancock en BB 10 Meter fra Skive har taget føringen  til DH-DM 2021 i Juelsminde. Søndag er sidste dag i Juelsminde for de 58 både, der skal på banesejlads.

Af Troels Lykke |

Distancesejladserne løb af stablen lørdag med et nyt distanceformat. Der blev sejlet 2 cirkelbaner og den første blev startet efter omvendt respit, også kaldet jagtstart.

Det blev champagneforhold da skydækket først gik i opløsning på vej om Endelave med 9-14 knobs vind. Vindretningen var skiftende og det var svære forhold taktisk, alligvel var humøret højt blandt sejlerne efter dagens to distancesejladser, forklarer presseansvarlig Anette Viborg fra DH-DM i Juelsminde. 

Anders Bogason, Quinta Light, en HH 42 fra KDY, siger:

“Det har været super sjovt. Særligt den her omvendte respit i dagens første sejlads gav rigtig meget motivation for at give den fuld gas og indhente de forreste både. Op-ned banerne søndag bliver sjove og det er den form for kapsejlads vi er vant til. Der bliver nogen konkurrenter vi skal holde særligt øje med i forhold til mesterskabstitlen, men ellers er det samme formel som lørdag. Pedalen i bund og ud over stepperne.”

En hel perfekt dag for BB 10 Meteren

I gruppe 3 har BB 10 Meteren taget føringen efter en perfekt dag på vandet. De er skarpt forfulgt af den forsvarende danske mester Ærøpigen med Frank Eriksen ved roret. 1 point adskiller lige nu de to både inden morgendagens afgørende kapsejladser.

Søndag skal sejlerne tilbage på de klassiske op-ned baner og med en vejrudsigt som lover endnu mere vind søndag, må man sige at DH-DM 2021 oplever alt slags vejr og samtidig udfordrer sejlernes kompetencer med alt fra klassisk op-ned til cirkelbaner rundt om Endelave. 

Søren Koitzsh, Hancock Kryss en BB 10 Meter fra Skive, siger:

“I går fredag blev vi rodet ind i tæt trafik med en række både som var meget større end os. Det kan være svært at komme ud af når vi nærmest er en optimist jolle ved siden af ‘giganterne'. Men vi er super tilfredse, og i dag må vi sige, at vi har sejlet helt perfekt og vi var meget stolte, da vi var første båd over målstregen efter første distancesejlads.”

Søndag skal det hele afgøres

Første start er planlagt til kl. 09.30 søndag. Der sejles klassisk op-ned baner og ud på eftermiddagen bliver 3 nye danske mestre kåret i de respektive grupper. Følg med på Facebook eller www.dh-dm.dk

Find resultaterne her: www.dh-dm.dk/resultater

Find alle billederne her fra Peter Brøgger: www.dh-dm.dk/billeder

content-loader
content-loader
content-loader