Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Team New Zealand sprøjtede dyr Mumm Champagne på hinanden. Især den unge rorsmand, Peter Burling, gik amok. Foto: Studio Borlenghi
Kapsejlads

Team New Zealand vinder 36. America's Cup 7-3 i overlegen stil

Luna Rossa vandt starten igen, men Team New Zealand valgte højre fløj lige efter startskuddet og derfra øgede kiwierne, der gennem America's Cup havde den bedste fart, især på læns. De foilende Formel 1-både beviste, at de er spændende at se på, selv i 5 m/sek.

Af Troels Lykke |

OL-guldvinder i 49er, gulddrengen til søs, Peter Burling fra Team New Zealand, styrede atter Team New Zealand til en sejr. Sidste gang vandt han med sin makker Glen Ashby i Bermuda.

Nu forsvarede duoen og hele holdet det 36. America's Cup med en hurtigere båd, hvor deres starter ikke altid sad lige i skabet. Peter Burling har plads til forbedringer i startfasen, men den hurtigste båd vinder altid America's Cup.

Kiwierne har færre penge men flere ideer

Tidligere Volvo Ocean Race- og America's Cup-sejler, Ken Read, kommentator i America's Cup, fortalte i livesendingen på YouTube, at new zealænderne havde den hurtigste båd. 

Det er en kendt sag, at de sjældendt har det højeste budget, men Read fortalte, at kiwierne er kendt for dere innovative løsninger, hvor de ofte er et skridt foran konkurrenterne. Og det må man sige, de var med en langt hurtigere båd.

- Når man sejler to knob hurtigere end sin modstander, så kan alt lade sig gøre, sagde Ken Read.

36. America's Cup blev en seersucces

America's Cup har, set fra Minbaad.dk's synspunkt, været utroligt spændende med de uopnåelige AC75'ere, der foilede over 50 knob til tider.

At foile så succesfuldt med kun ét skrog har været en øjenåbner for sejlere i hele verden.

Tv-dækningen har også været langt, langt bedre i denne cup, modsat i det 35. cup på Bermuda, hvor der ikke var direkte sending på YouTube, men på en mere besværlig app, du skulle betale for at se.

Det eneste problem er, at sejladserne foregår omkring klokken 4 om natten i Europa. Der sov vi, kan vi afsløre, men det var spændende at se sejladserne hver eneste morgen, når de sejlede.

content-loader
content-loader
content-loader