Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Rindom sikrede sig OL-guld på dramatisk vis efter to gule flag og tab af en hel del point i sidste kvalifikationssejlads inden finalen. Foto: Peter Brøgger

OL-guld i Laser Radial gav Rindom ’Årets Sejlsportspræstation 2021’ - nu venter VM i Oman

Anne-Marie Rindom sejlede i Japan det første danske OL-guld i en Laser-klasse nogensinde. Senere på måneden skal Horsens-sejleren til VM i Oman.

Af Troels Lykke |

Anne-Marie Rindom blev lørdag hædret med dansk sejlsports mest prestigefulde pris, Årets Sejlsportspræstation 2021.

Prisen får hun for sit OL-guld i Laser Radial-klassen under OL i Japan. En guldmedalje, hun sikrede på dramatisk vis efter to gule flag og tab af en hel del point i sidste kvalifikationssejlads inden finalen.

– Det betyder rigtig meget for mig at få prisen for Årets Sejlsportspræstation. Det er en stor anerkendelse af alt det arbejde, der ligger bag guldmedaljen og en kæmpe ære, siger hun i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Ingen tvivl

Prisen blev uddelt under Dansk Sejlunions årlige Klubkonference af Dansk Sejlunions formand Line Markert.

Selvom der har været flere markante sejlsportspræstationer i år, var der alligevel ingen i tvivl i juryen om, hvem prisen skulle gå til, fastslår hun.

– Det er absolut ikke hverdagskost, at en dansk sejler vinder OL-guld. Det er en enestående præstation, og selvfølgelig skulle det være Anne-Marie, der fik den i år, fortæller Markert.

VM i Oman

Der er dog ikke tid til at hvile på laurbærerne for den garvede sejler. I slutningen af november begynder VM, og efter en lang pause fra Laser-jollen er hun tilbage i vante omgivelser igen.

– Jeg har sejlet mange andre både i de seneste tre måneder, og det har været rigtig fedt. Men nu nyder jeg at være tilbage i Laseren, og jeg synes, det går godt. Man skal virkelig ikke undervurdere rutinen, og jeg nyder virkelig at være tilbage i faste omgivelser.

VM afholdes i Oman fra den 29. november til den 6. december. 

Fakta
Sidst en dansk besætning vandt guld ved OL var i 2008. Anne-Marie Rindoms OL-guld er desuden den første danske guldmedalje i en Laser-klasse nogensinde ved et OL og det første OL-guld til en kvindelig sejler i 25 år.

Prisen blev uddelt i samarbejde med Columbus Marine, og foruden hæderen fulgte en check på 20.000 kroner. I juryen sidder Allan Nielsen, sportsjournalist på Politiken, Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen og Dansk Sejlunions formand Line Markert.

Se højdepunkter på Eurosport, da OL-medaljen kom i hus i Japan.

content-loader
content-loader
content-loader