Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Finn-sejlerne på læns i Roskilde Fjord. Foto: Klaus Rasmussen

32 Finn-sejlere dukkede op til Flæske Cup - men ingen kunne tage grisen fra Otto Strandvig

Efter flotte sejladser på Roskilde Fjord blev trofæet 'Fritgående gris på kulfibermark' fortjent vundet af KDY'eren Otto Strandvig. Anders Vognsen fra arrangører-klubben i Veddelev Strand beretter fra årets sidste Finn-stævne.

Af Anders Vognsen, Veddelev Strand Bådelaug |

Efterårsvejret viste sig lørdag fra sin bedste side med let til middel vind og op til 6 m/s fra sydøst samt den flotteste solskinsdag i inderfjorden. De 32 deltagende Finnjoller fik derfor seks flotte sejladser, hvor der i fire sejladser også var vind nok til at tillade fri pump.

Den skønne dag startede dog ikke på vandet, men i VSB med fælles morgenmad og skippermøde. Der var vanen tro stor gensynsglæde, da sejlere fra hele landet var samlet, hvilket gav en fantastisk stemning ved klargøring og afgang fra havnen i Veddelev.

VSB-sejlerne nærmer sig toppen

Vejrudsigten var til den tynde side med vind fra SØ, hvilket gjorde, at baneleder Poul Astrup (Roskilde Sejlklub) lagde banen i inderfjorden med start lidt syd for Veddelev. Den første sejlads blev gennemført i let vind, som sammen med dis og skiftende vindretning og styrke udfordrede alle sejlere.

Der kom lidt overraskende for alle mere vind op ad dagen, men det var kun velkomment. Det var et utrolig flot syn med det store Finnjolle-felt på denne skønne efterårsdag. Der var også en del både med tilskuere, der fulgte de spændende sejladser.

Den øverste placering var der ikke tvivl om. Med suveræne sejladser tog Otto Strandvig (KDY) førstepladsen, mens Martin Mikkelsen (Middelfart Sejlklub) og Michael Staal (Dragør Sejlklub) i flot stil tog anden- og tredjepladsen.

Samtidig var der lokale VSB-helte på fjerde- og femtepladsen, hvorfor der efterfølgende var god selvtillid og glæde at spore i VSB over at se, at afstanden til de bedste mindskes. Det er ingen hemmelighed, at de mere  end 30 Finn-sejlere i VSB træner målrettet og hårdt for at komme frem i det danske Finnjolle-felt.

Vin, kamsteg og røget flæsk

Efter sejladserne hyggede alle sejlere sig med afrigning efterfulgt af moleøl og flæskestegs-sandwich i og udenfor VSB-klubhuset. Udover erfaringsudvekslinger fra dagens sejladser blev der vanen tro delt gavmildt ud af erfaringer og oplevelser fra lange og begivenhedsrige sejlerliv. 

I alt fem præmier blev uddelt, hvor hovedpræmien, den flotte gris, under stor jubel blev tildelt Otto Strandvig sammen med en kasse god vin og en lækker kamsteg. Anden- og tredjepladserne fik fin rom/vin og røget flæsk fra den lokale slagter.

Udover hovedpræmier blev der uddelt en præmie til Peter Bertelsen (VSB) og Per Biltoft (VSB) for at levere “højdespring” i en flot serie sejladser, ligesom begge havde høj fart banen rundt i alle sejladser.

Nu skifter Fin- feltet til vintertræning, og alle glæder sig til igen at mødes på banerne i 2022.

Anders Vognsen, Veddelev Strand Bådelaug

Se resultaterne her.

content-loader
content-loader
content-loader