Gå til hoved-indhold
Tur
Sejlerne skal runde et udlagt mærke i Københavns havn lørdag den 12. juni mellem kl. 12 og 14. Foto: Øresund Sammen - hver for sig / Facebook

Corona-succes gentages: 1000 både skal sejle Øresund Sammen - hver for sig

En folkefest på Øresund venter den 12. juni, hvor områdets klubber blænder op for eskadresejlads mod et udlagt mærke i Københavns Havn. 41 sejlklubber bakker op.

Af Sara Sulkjær |

Ældre sejlere kan med julelys i øjnene berette om de glade 1980'ere, hvor flere tusinde både sejlede Sjælland Rundt. For 2020'ernes glade sejlere bliver det måske den blot ét år gamle sejlsportsevent 'Øresund Sammen', der i fremtiden kan få de store smil og gode sørøverhistorier frem i klubhusene.

Sejladsen, der i kølvandet på de omfattende corona-restriktioner sidste år blev søsat, gentages den 12. juni, hvor over 1000 sejl- og motorbåde forventes til start.

Det fortæller Kongelig Dansk Yachtclub (KDY), der sammen med Øresunds-klubberne og Dansk Sejlunion nu for anden gang inviterer til eskadresejlads på Øresund med det mål at runde et mærke i Københavns Havn, udlagt ved Den lille Havfrue.

Fællesskabet i fokus

Netop den afslappende tursejlads for det brede Sejlerdannmark er i fokus, når de mange sejlere stævner ud på Øresund i juni:

- Fællesskabet blandt alle sejlere er det, der er i fokus på denne dag. Vi markerer, at uanset hvad vi sejler, er vi fælles om vores glæde ved havet, understreger Dansk Sejlunion på Facebook

Et tilmeldingsgebyr til eventen er derfor droppet. Kvit og frit kan områdets sejlere stille til start i sejladsen, der i stedet opfordrer deltagerne til at støtte Dansk Søredningsselskab, der året rundt står klar til at hjælpe sejlerne til søs. En støtte, der sidste år rundede 60.000 kr. fra de startende i sejladsen. 

Klubber fra hele Øresund

Igen i år har Øresunds-klubberne samlet valgt at bakke op om eventen.

Således står klubber fra Gilleleje, Hornbæk, Helsingør, Snekkersten, Espergærde, Humlebæk, Sletten, Nivå, Rungsted, Vedbæk, Taarbæk, Skovshoved, Hellerup, Tuborg Havn, Svanemøllen, Klubber i Københavns Havn, Langelinie, Sundby, Kastrup, Dragør, Brøndby Strand, Ishøj, Vallensbæk og Køge sammen om at byde velkommen til 'Øresund Sammen - hver for sig'.

Læs mere på eventens Facebookbegivenhed her.

content-loader
content-loader
content-loader