Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
En glad Steen Wintlev-Jensen fra Dansk Søredningsselskab, tv., og Carl Erik Kjærsgaard formand i Kongelig Dansk Yachtklub, ved overrækkelsen i Tuborg Havn. PR-foto

41 Øresunds-sejlklubber støtter Dansk Søredningsselskab med donation på 60.000 kr.

Dansk Søredningsselskab modtager donationen som påskønnelse af den sikkerhed, selskabet yder sejlere til søs. Midlerne opstod efter eskadre-sejladsen ‘Øresund sammen - hver for sig’ den 13. juni 2020, hvor op mod 1000 både stævnede ud fra hver deres havn mellem Gilleleje og Køge.

Af Troels Lykke |

Da Covid-19 i foråret havde lukket landet og derved også sports- og foreningsklubberne, besluttede sejlerne i Øresundsklubberne at hylde det fællesskab, de i foråret ikke kunne være en del af grundet corona-restriktioner.

41 sejlklubber langs Øresundskysten gik sammen og planlagde en eskadre-sejlads for alle deres medlemmer. 

Øresund sammen - hver for sig

Eskadre-sejladsen fik navnet ‘Øresund sammen - hver for sig’, og den 13. juni 2020 stævnede tæt ved 1000 både ud fra hver deres havn fra Gilleleje til Køge.

Målet for dem alle var, at de mellem klokken 12.00 og 14.00 skulle ind og runde ‘kongebøjen’ i Københavns Havn, der i dagens anledning var åben for fritidssejlere. 

Det var en fantastisk oplevelse og et imponerende syn i Københavns Havn, da de tæt ved 1000 både rundede ‘kongebøjen’ for at fejre fællesskabet i sejlsporten, og de 46 deltagende sejlklubber var ikke længe om at beslutte at ‘Øresund sammen - hver for sig’ skulle være en årlig tilbagevendende begivenhed.

Sponsorer hjalp til

I forbindelse med planlægningen af ‘Øresund sammen - hver for sig’ meldte Tempo Bådsalg, Restaurant Address, Special Risk Forsikringsformidling og Copenhagen Boatshow sig med opbakning i form at sponsorater.

Midlerne blev fordelt efter ansøgning fra de deltagende klubber, og efter at Sejlklubben Lynetten og Nivå Tursejlere havde ansøgt og fået støtte til lokale aktiviteter, var der bred enighed om, at det resterende beløb på kr. 60.000 kroner skulle tildeles Dansk Søredningsselskab som en påskønnelse af den sikkerhed, selskabet yder alle sejlere til søs. 

Overrækkelsen fandt sted den 29. oktober hos Kongelig Dansk Yachtklub i Tuborg Havn, hvor Steen Wintlev-Jensen fik overrakt donationen til Dansk Søredningsselskab.

- Vi er taknemmelige for, at I tænker på os, og vi kan helt sikkert bruge pengene til at styrke Dansk Søredningsselskab, sagde Steen Wintlev-Jensen ved overrækkelsen.

Næste år gentages succesen ‘Øresund sammen - hver for sig’ den 12. juni 2021, hvor man håber, at endnu flere lystsejlere vil være med til at fejre fællesskabet i sejlsport. 

content-loader
content-loader
content-loader