Gå til hoved-indhold
Tur
Sammen - hver for sig. Et udtryk, der nu også har vundet indpas i sejlsportskalenderen. Foto: KDY

Kæmpe sejlerfest skal samle 1000 både på Øresund i juni - KDY står bag

Sejl- og motorbåde indbydes til folkefest på Øresund den 13. juni, hvor deltagerne i fællesskab sætter kurs mod et udlagt mærke i Københavns Havn. KDY står bag den nye corona-event.

Af Sara Sulkjær |

Mere end 1000 sejl- og motorbåde skal samles på Øresund den 13. juni for på én gang at vise, hvorledes det nu er delvist muligt at være sammen trods corona-pandemien. 

Det er målet for Kongelig Dansk Yachtklub, der på vegne af sejlere og sejlklubber på Øresund samt Dansk Sejlunion har taget initiativ til folkefesten på Øresund.

- Vi ønsker at skabe en begivenhed, der én gang for alle – forhåbentligt – viser, at nu er vi kommet lidt videre alle sammen. Det er fællesskabet blandt alle sejlere, der synliggøres og skal fejres. At uanset hvad vi sejler, er vi fælles for vores glæde ved havet, forklarer arrangørerne i en pressemeddelelse.

To starthavne

DH-tal, start- og mållinjer er smidt overbord, når eventen løber af stablen som en eskadresejlads på Øresund startende fra Gilleleje og Køge med den hensigt, at alle runder et mærke i Københavns Havn, udlagt ved Den lille Havfrue.

Starten fra de nævnte havne organiseres af de enkelte sejlklubber, visse havne med flere sejlklubber i samarbejde og fælleskabets ånd. Sejlerne afgår fra deres hjemhavne og sejler gennem Øresund for så at runde mærket i Københavns havn mellem kl. 12.00 og 14.00.

Både fra de sydligste havne kan muligvis samles i Dragør eller Kastrup aftenen før, mens deltagerne fra de nordlige havne eventuelt kan samles i Rungsted, Skovshoved eller Tuborg Havn fredag aften, således at lørdagens sejlads ikke bliver uoverkommelig i sømil. 

43 klubber er med

Hele 43 sejlklubber i Gilleleje, Hornbæk, Helsingør, Snekkersten, Espergærde, Humlebæk, Sletten, Nivå, Rungsted, Vedbæk, Taarbæk, Skovshoved, Hellerup, Tuborg Havn, Svanemøllen, klubber i Københavns Havn, Langelinie, Sundby, Kastrup, Dragør, Brøndby Strand, Ishøj, Vallensbæk og Køge er en del af den store Øresunds-event.

Invitationen er desuden sendt til Svanen & Thyra fra Søværnet.

Læs mere på eventens Facebookbegivenhed her.

content-loader
content-loader
content-loader