Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Som den eneste kategori B-certificerede båd på otte meter er First 27 SE udstyret med et fuldt funktionelt interiør. Foto: Beneteau
Kapsejlads
Som den eneste kategori B-certificerede båd på otte meter er First 27 SE udstyret med et fuldt funktionelt interiør. Foto: Beneteau
Kapsejlads
Som den eneste kategori B-certificerede båd på otte meter er First 27 SE udstyret med et fuldt funktionelt interiør. Foto: Beneteau

First 27 SE: High-tech-sejlads til den almene klubsejler

Den midaldrende sejler fra Horsens Sejlklub kan sejle race i en moderne one design-klasse. Seascape og Beneteau lancerer nu moderne udgave First SE, der er forbeholdt den konkurrenceglade kølbådssejler.

Af Sara Sulkjær |

Seascape er ikke gået på land under coronapandemien. I stedet har det nytænkende værft fortsat sejladsen og sat kurs mod en ny, moderne og højteknologisk linje i forlængelse af værftets First-samarbejde med franske Beneteau.

Mens den traditionelle First-linje retter fokus mod med den klassiske klubsejler, der tager et par venner under armen til kapsejlads om onsdagen og stuver familiens shorts, strømper og sodavand ombord i weekenden, er SE-linjen skabt med den inkarnerede kapsejler ved rorpinden.

En linje, hvorpå der i 2021 blandt andet følger en planende, 27 fod lang sportsbåd i kølvandet.

Solo og med besætning

Med First 27 får ejeren en stabil og håndterbar båd, der takket være en carbonrig uden hækstag og runners kan sejles af en besætning såvel som af solosejleren, der eksempelvis drømmer om at stille til start i singlehand-sejladsen Silverrudder. 

- First 27 bringer højteknologisk performance, kapsejladser og know-how fra sejlsportens top i hænderne på fritidssejleren. Hun leverer ekstraordinære sejloplevelser, som frem til i dag har været forbeholdt professionelle sejlere, påstår Beneteau på sin hjemmeside.

At båden samtidig kan trailes, gør blot deltagelse i diverse kapsejladser i ind- og udland desto lettere.

Modulbaseret og let påvirkelig

Om læ kan sportsbåden huse en hel kapsejler-besætning på seks voksne, hvoraf de to kan slå øjnene i i bådens stævn, mens de fire må folde soveposen ud i selve salonen.

Interiøret er desuden ekstremt følsomt overfor udefrakommende vægtpåvirkninger, ligesom de enkelte komponenter på smart vis tjener som en fast del af bådens struktur.

Nytænkende detaljer ses endvidere i måden, hvorpå bådens midtersektion takket være magnetiske døre kan omdannes til et anstændigt søtoilet, forlænget forkabine eller som et 'vådrum' forbeholdt tøjskift for våde kapsejlere.

- Kombineret med andre muligheder gør dette hende til en ultimativ adventure-cruiser for sejlkendere. Al interiøret er modulbaseret, så én kan hurtigt tømme det og reducere vægt til kapsejlads, påpeger Beneteau.

Også de mindre First 14 SE, First 18 SE og First 24 SE er en del af den nye First SE-kapsejlerlinje. Læs mere her.

Specifikationer - First 27 SE:
Skroglængde: 7,99 m

Bredde: 2,54 m

Deplacement: 1.400 kg

Kølvægt: 600 kg

Dybgang: 2 m / 0,95 m

Storsejl: 26,20 m2

Forsejl: 19,50 m2

Gennaker: 79 m2

Pris: Fra ca. 500.000 DKK uden moms

Læs mere om båden her.

First forhandler i Danmark: Per Cederberg i Aabenraa: tlf. 26 87 22 04

Kilder: Seascape og Beneteau

content-loader
content-loader
content-loader