Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Ved Øster Hurup i Aalborg Bugt kan man drive langt ud i Kattegat. Foto: Troels Lykke

På 10 minutter var 24 elever spredt i Aalborg Bugt og var i havsnød

Helikoptere, ambulancer og redningsbåde blev tirsdag formiddag kaldt til stranden ved Øster Hurup, hvor flere elever fra 8. klasse på Skipper Clement Skolen i Aalborg fik problemer. Efter for kraftig vestlig fralandsvind kunne eleverne ikke padle i land, oplyser TV 2 Nord.

Af Troels Lykke |

24 børn og unge fra fra 8. årgang  på Skipper Clement Skolen i Aalborg, tre lærere to instruktører fra Sup Sup og en fotograf var i havsnød, efter de tirsdag formiddag var taget ud på paddleboards ved Kattegats-kysten nord for Øster Hurup i Aalborg Bugt.

Der var heldigvis ingen, der fik fysiske skader, lyder det fra TV2 Nords reporter Sofie Bach, men det var en forkommen flok, der stod pakket ind i tæpper.

- De var chokerede, nogle var berørte af situationen og trøstede hinanden, fortæller Sofie Bach til TV 2 Nord (se tv-indslag).

Da alle var sikkert i land på stranden ved Øster Hurup, blev de fragtet til den nærliggende spejderhytte,  Dokkedallejren, hvor de fik mulighed for at mødes med deres familier, oplyser politiets indsatsleder Claus Dahl Olesen, Nordjyllands Politi.

To redningshelikoptere i luften, plus ambulancer

Flere af børnene var blevet fanget på vandet på grund af fralandsvind, oplyser vagtchefen hos Nordjyllands Politi. 

Det bekræfter instruktør Søren Andersen, ejer af Sup i Sup i Svenstrup, der stod for arrangementet på vandet.

Søværnet sendte to redningshelikoptere i luften. Der blev sendt flere ambulancer til stedet, ligesom der også var redningsbåde i vandet i området for at redde eleverne op. Otte elever måtte bringes i land med båd, men ingen havde brug for behandling efterfølgende, lød det i et tweet fra Nordjyllands Politi.

Kilde: TV 2 Nord

content-loader
content-loader
content-loader