Gå til hoved-indhold
Tur
Han skyder en fart mellem 15 og 20 km/t, og afhængig af bølger, vind og pauser undervejs forventer han, at det tager mellem otte og ti timer at passere farvandet mellem Danmark og Sverige på sit såkaldte hydrofoilbræt. Foto: Cat Yde / Waterhouse
Tur
Casper Steinfath kan sejle helt op til 30 km/t på et hydrofoilbræt. Men en fart på 15-20 km/t er mere normalt. Foto Cat Yde / Waterhouse

Standup-paddler Casper Steinfaths Kattegat-togt begynder søndag - fra Grenå til Varberg

Efter tre ugers ventetid på det perfekte vejr tager surfer Casper Steinfath søndag kl. syv sit første padletag på sit 120 kilometer lange togt over Kattegat på et standup-hydrofoilboard. Turen går fra Grenå Havn, nord om Anholt og til området omkring Varberg på den svenske vestkyst.

Af Troels Lykke |

Ventetiden er slut for den 27-årige surfer fra Klitmøller, Casper Steinfath.

- Det har været tre lange uger – og især har den sidste uge været nervepirrende. Vejret lå hele tiden på vippen, og jeg troede faktisk, at jeg skulle afsted i torsdags, men vinden løjede af og bremsede min drøm, fortæller han. 

Søndag morgen kan han se frem til fornuftigt vejr med en vind fra sydvest på omkring 10 meter i sekundet og en smule forårslune i luften.

Otte til ti timer på vandet

Det er tredje gang, at Casper Steinfath forsøger at krydse et hav, der omkranser Danmark. Første forsøg over Skagerrak i 2017 mislykkedes. Han kom dog helt til Norge året efter, og nu venter altså Kattegat.

Han skyder en fart mellem 15 og 20 km/t, og afhængig af bølger, vind og pauser undervejs forventer han, at det tager mellem otte og ti timer at passere farvandet mellem Danmark og Sverige på sit såkaldte hydrofoilbræt.

Det har en t-formet finne under brættet, som udnytter bølgernes energi til at skabe fremdrift. Når han får gang i brættet, ser det ud, som om han står på et flyvende tæppe hen over bølgerne.

- Jeg glæder helt vildt til at se, hvordan mit hydrofoilbræt opfører sig på det åbne hav. Jeg har trænet mange hundrede kilometer på Limfjorden og Vesterhavet. Men det er noget helt andet med det åbne hav – der er så meget, du ikke kan styre, fortæller Casper Steinfath.

En naturlig udforskning

Det er ikke tilfældigt, at turen tre år efter Skagerrak-togtet er kommet til Kattegat. For Casper Steinfath er vokset op mellem de tre have, Skagerrak, Kattegat og Nordsøen.

 - Jeg har det som den engelske bjergbestiger Georg Mallory, der blev spurgt, hvorfor han besteg bjergene. Fordi de er der, svarede han. For mig er det helt naturligt at udforske havene omkring os, og hvad vi kan med dem, siger Casper Steinfath.

Sådan følger du Casper Steinfath over Kattegat:
Live GPS-tracker

Instagram: www.instagram.com/cj_steinfath/

Facebook: www.facebook.com/Caspersteinfath

Web: www.redbull.com/dk-da/

content-loader
content-loader
content-loader