Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Smilene blev store hos Sam Goodchild og makker Aymeric Chappellier, da Hamilton kørte først over stregen i Formel 1. Foto: Leyton Sailing Team / Facebook

Transat Jacques Vabre: Lewis Hamilton-sejr skaber glæde på Atlanten

For Sam Goodchild blev den britiske Formel 1-sejr en kærkommen gave på en ellers udfordrende Atlant-dag. Flerskrogsbådene har passeret Kap Verde-øerne, mens besætningerne på de enkeltskrogede både fortsat har ferieøerne i horisonten.

Af Sara Sulkjær |

Søndag morgen er stemningen trykket på Briton-båden, der er en del af Atlant-sejladsens Ocean Fifty-klasse. Sam Goodchild og Aymeric Chappellier er trætte, og de kan ikke få fart i den 50 fod lange trimaran.

Dér, midt på Atlanten - tusinde sømil fra land - er sejlerne havnet i en bølgedal. Lige indtil hjælpen rammer fra en uventet kant. En hjælp, der importeres fra Brasilien, hvor britiske Lewis Hamilton på dramatisk vis sikrer en sejr i weekendens Formel 1-grandprix.

- Og da blev det en god dag. Shore-crewet gav mig opdateringer fra racet, og det var tydeligvis en vanskelig weekend for Lewis Hamilton. Som Hamilton-fan er jeg meget glad for at se, at det gik godt. Jeg vil elske at se en genudsendelse, men det er for dyrt at downloade, fortæller Sam Goodchild til Transat Jacques Vabres hjemmeside.

Kæmper i vindstille doldrum-bælte

Sammen med de øvrige seks Ocean Fifty-trimaraner bevæger Goodchild og Chappellier sig nu forbi Kap Verde-øerne med Sébastien Rogues og Matthieu Souben på Primonial i feltets spids. 

Foran de hurtige 50-fods både skimtes udelukkende de endnu større Ultime-trimaraner. De fire både kæmper i øjeblikket i det udfordrende doldrum-bælte, inden de rammer ækvator, hvor den mere favorable passatvind venter.

Selvom Franck Cammas og Charles Caudrelier i længere tid har lagt sig solidt i front i Ultime-klassen med op til 350 sømils margen til nærmeste konkurrent, tilspidses konkurrencen i øjeblikket. Blot 90 sømil har den franske besætning mandag morgen til Banque Populaire XI på andenpladsen.

Stærkere vind mod øst

For de fleste enkeltskrogssejlere i IMOCA- og Class 40-feltet lurer Kap Verde-øerne fortsat i horisonten. Den afrikanske kyst er i øjeblikket hjemsted for IMOCA-sejlerne, der er splittet i to felter med en afstand på 250 sømil, der dog alle sejler på en østlig kurs:

- Vi foretrækker at gå mod øst, da vinden er stærkere og køligere. Vi håber, at vores skift fra styrbord mod vest ikke bliver for ugunstigt. Vi er glade for, hvor vi er, og fortryder ikke vores valg, understreger klassens syvendeplads, Giancarlo Pedote fra Prysmian Group-båden.

Samtidig spreder Class 40-feltet sig over hele 600 sømil, men den seneste vejrudsigt, der varsler vindstille forhold for feltets forreste både, giver nyt håb til sejlerne i klassens bagerste del.

Følg livetrackingen fra Transat Jacques Vabre her.

content-loader
content-loader
content-loader