Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Primonial med Matthieu Souben og Sébastien Rogues ombord ramte mållinjen i ly af natten. Foto: Transat Jacques Vabre

Transat Jacques Vabre: Første båd krydser mållinjen i Martinique efter 15 dage på Atlanten

Ocean Fifty-trimaranen Primonial er første båd i mål i den udfordrende havsejlads. Over 6.500 sømil nåede den franske båd at tilbagelægge. Ni både er onsdag formiddag i mål, mens størstedelen fortsat kæmper på Atlanten.

Af Sara Sulkjær |

Det var to udmattede, men glade sejlere, der tirsdag krydsede Transat Jacques Vabres mållinje efter 15 dage, 13 timer, 27 minutter and 14 sekunders sejlads over Atlanten: 

- Vi er meget følelsesladede lige nu. Vi forventede ikke, at det skulle blive let, vi sagde inden starten, at der ikke ville være nogen favoritter, forklarer Matthieu Souben, der sammen med sin franske landsmand Sébastien Rogues blev første deltager i mål i det omkring 150 både store felt.

Længere sejlads end ventet

Efter sejladsens start søndag den 7. november har makkerparret tilbagelagt 6.536,56 sømil, hvilket giver en reel gennemsnitsfart på 17,5 knob.

- Det er en rigtig god sejlads, men det har været hårdt, fordi det har været langt, længere end forventet. Det har krævet et stort engagement, skakspillet på vandet startede tidligt. Vi gav alt og er totalt udmattede nu, påpeger Matthieu Souben overfor sejladsens hjemmeside.

Med målgangen tager besætningen ikke blot line honours i sejladsen. De sikrer sig også den samlede sejr blandt Ocean Fifty-bådene, der i alt har syv både til start. 

Top-3 i Ultime-klassen i mål

Blot en enkelt Ocean Fifty-trimaran kæmper fortsat på Atlanten, mens tre af bådene i Ultime-klassen onsdag formiddag er gået i mål. 

Først var franske Franck Cammas og Charles Caudrelier. De krydsede mållinjen efter lidt over 16 dages sejlads, mens den kendte rekordjæger François Gabart med makker Tom Laperche sejlede over linjen få timer senere.

I såvel IMOCA- som i Class40-klassen kæmper de forreste sig fortsat mod Martinique. Du kan løbende følge sejlerne via livetracking her.

Se video-opdatering fra gårsdagens målgang herunder:

content-loader
content-loader
content-loader