Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Beluga med Anders Johansen i en JPK 10.30 blev nummer to i sejladsen i år. Foto: Peter Brøgger

Garmin Round Denmark Race 2022 fra Aarhus - både in- og offshore sejles til juni

Garmin Round Denmark Race 2022 Inshore finder sted fra 18. til 25. juni, mens den 780 sømil lange offshore-sejlads formentlig indledes få dage før. Registrering starter i forbindelse med Black Friday 26. november.

Af Troels Lykke |

Den populære Garmin Round Denmark Race 2022 er klar igen.

Inshore finder sted fra 18. til 25. juni, mens den 780 sømil lange offshore-sejlads ventes at starte få dage før.

- Registrering til årets race starter i forbindelse med Black Friday den 26. november. Glæd jer også til premieren på den officielle Garmin Round Denmark Race Aarhus 2021 i efterårsferien, fortæller arrangørerne.

Dramatik og smuk natur

62 både stillede til start ved ekstremsejladsen Garmin Round Denmark Race 2021 Inshore. Under halvdelen af feltet vendte retur til Aarhus en lille uges tid senere, da tiden tikkede ud i første udgave af én af Nordeuropas hårdeste sejladser, som bød på masser af dramatik, smukke naturoplevelser og benhård kapsejlads.

Næste sommer vender en ny, forbedret version af Garmin Round Denmark Race tilbage, hvor der både er mulighed for at sejle inshore og offshore. Morten Brandt, Aarhus Internationale Sejlsportscenter og Sailing Aarhus, der står bag eventen, løfter nu sløret for datoerne, som knytter sig til 2022-udgaven af den udfordrende sejlads:

- Gem datoerne fra 18. juni til 25. juni 2022, hvis du ønsker at deltage i Garmin Denmark Race 2022, Aarhus Inshore. Efter i år er det besluttet, at singlehand-sejlerne igen vil tage hul på sejladsen, men med kortere snor til doublehand- og full crew-besætningerne, fremgår det af et netop udsendt nyhedsbrev.

Offshore-race og filmpremiere i vente

Registeringen til næste års event begynder den 26. november, hvor salget åbnes med et begrænset antal pladser til favorable Black Friday-priser. Tilbuddene vil gælde for både singlehand-, doublehand- og full crew-besætninger på såvel inshore- som offshore-ruten.

- Vi er i den sidste planlægningsproces for Garmin Round Denmark Race Offshore, der sejles i kølvandet på VO65’eren Childhood og den anerkendte Ocean Race-sejler Bouwe Bekking og hans besætning, som satte en flot referencetid i 2019. Ruten er 780 sømil lang og relativt tidskrævende, hvilket betyder, at starten vil gå et par dage før den 18. juni, forklarer arrangørerne. 

Samtidig forventes det, at alle både i inshore og offshore er tilbage i Aarhus den 25. juni til stor efterfest og præmieoverrækkelse.

Foruden startdatoerne og datoen for registrering kan du ligeledes se frem til den 22. oktober, hvor der er premiere på den officielle Garmin Round Denmark Race, Aarhus 2021-film på Garmin Round Denmark Races Youtube-kanal.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen og tilmeld dig Garmin Round Denmark Races nyhedsbrev på www.rounddenmarkrace.com.

content-loader
content-loader
content-loader