Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Fire bud på spændende og relevant læsestof til juleferien.

Fire gaveforslag, der gør dig til en klogere sejler

Hvorfor ikke bruge juledagene på at blive helt skarp forud for den kommende sæson? Rig, trim, navigation og vedligehold er alle blandt hovedtemaerne i fire bøger, som meget vel kan blive en vinder under juletræet.

Af Sara Sulkjær |

2022 venter i horisonten. Et år, der forhåbentlig atter skaber plads for kapsejladser i klubberne, og som byder på åbne faciliteter til sommerens feriesejlere. 

Inden solen igen titter frem, vandtemperaturen stiger, og bådene får vand under kølen, venter dog en række mørke vinteraftener. Aftener, hvor sejlerdrømmene kan drage på himmelfart, og hvor din viden forud for den kommende sæson med fordel kan finpudses.

En viden, der på hyggelig, traditionel vis kan hentes i en række af de velskrevne bøger, der findes på boghylderne i landets butikker og på diverse onlineshops. Minbaad.dk har her udvalgt fire oplagte til julens ønskeliste:

Sejlerbogen

Begynder eller ekspert. Opslagsbogens 336 sider indeholder en bred viden for såvel tur- som kapsejleren, der uanset erfaringsgrundlag kan tilegne sig ny viden i bogen, der har sejlsportsjournalist Øyvind Bordal som redaktør.

Hele 772 billeder og illustrationer hjælper læseren på vej, når ny viden skal tilegnes eller yderligere detaljer kobles på.

Bogen kan i øjeblikket købes for 259,95 kr. hos Gucca her.

----------

Sejl og rig

Det er ikke kun farten, der er på spil, når den korrekte trimning jagtes. Ligeledes vil krængningen mindskes, roret afbalanceres og selve sejladsen blive langt mere komfortabel. Noget, der ikke mindst vil skabe begejstring på sommertogtet.

Ikke blot den inkarnerede kapsejler vil derfor have glæde af denne bog. En bog, der er skrevet med assistance fra professionelle riggere, sejlmagere og internationale elitesejlere, hvorfor selv de dygtigste kapsejlere vil få guldkorn med på vejen.

Bogen kan i øjeblikket købes for 199,95 kr. hos Gucca her.

----------

Bådvedligeholdelse

Bådkontrakten er underskrevet, og lange dage på vandet venter i horisonten - sammen med utallige timer med arbejdshandsker og knofedt. Men hvordan vedligeholdes og renoveres en lystbåd korrekt? Guruen i bådvedligeholdelse, Andrew Simpson, giver svarene i denne bog.

En bog, der på 156 sider guider bådejere, når spørgsmålene over og under dæk hober sig op. Farvelagte illustrationer og fotos øger forståeligheden af det ellers ofte komplicerede stof.

Bogen kan købes for 290,50 kr. hos William Dam her.

----------

Strøm om bord

Ikke alle sejlere kan skrive elektriker på CV'et. En simpel håndbog, der viser vejen ind i den for mange avancerede elektriske verden af ledninger og ladestik vil derfor være en kærkommen gave for et bredt udsnit af landets sejlere.

Installation, brug og vedligeholdelse er hovedtemaerne i bogen, der desuden beskæftiger sig med emner som problemløsning, strømbesparelse og korrosionsbeskyttelse.

Bogen kan købes for 199,95 kr. hos Bog & Idé her.

content-loader
content-loader
content-loader