Gå til hoved-indhold
Småbåde
X-Yachts motorbådsdesigner Kristoffer Jensen fra Aarhus har også designet 80 fods motorbåde for tidligere værftsejer Peter Johansen. Nu designer han for X-Yachts. Her ses han i Berlin til prisoverrækkelse i Best of Boat Award 2021. Foto: Troels Lykke
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Småbåde

Interview med X-Yachts' designer Kristoffer Jensen om den nominerede X-Power 33c

Kristoffer Jensen fortæller i Berlin til Motorbaadsnyt.dk, at man har solgt 12 X-Power 33C i år. - Vi bygger 18 i år og 25 næste år, lyder det fra designeren og udviklingschefen hos X-Yachts' motorbådsafdeling. Om et par vil sejleren kunne opleve en X-Power på over 40 fod.

Af Troels Lykke |

X-Yachts har med deres X-Power 33c fået en flot debut med 12 solgte motorbåde, vel og mærke til en pris per styk på over 3 mio. kroner.

TIlmed har man bygget en lukket version af X-Power 33c-båden. 

Om hvorfor X-Yachts har kunne sælge så mange motorbåde, lyder det fra designer og udviklingschef Kristoffer Jensen, som vi mødte til prisuddelingen Best of Boat Award i Berlin.

- Vi lukrerer på vores X-Yachts-brand. Kunder kender X-Yachts i forvejen, derfor har de købt X-Power 33c, selvom vi er nye på motorbådsmarkedet, forklarer Kristoffer Jensen.

Vil bygge til lager

Man vil bygge X-Power 33c til lager, så man har både klar til levering i foråret. Det er nemlig en kendt sag, at der kan gå op til to år, før man i et overophedet bådmarked lige nu kan få leveret nye både.

Kristoffer Jensen fortæller desuden, at motorbådsmarkedet vækster langt mere, end sejlbådsmarkedet gør: 

- Det er derfor et marked, som X-Yachts skal være med på, understreger Kristoffer Jensen, der afslører, at man om et par år ligeledes vil bygge en X-Power på over 40 fod.

X-Power 33C

Længde: 10,2 m

Bredde: 3,1 m

Dygbang: 1,2 m

Vægt, let tilstand: 4.000 kg

Motor: Yanmar, 4,5 liters V8 diesel

Hestekræfter: 370, 350 eller 320

Bovthruster: 2,2 Kw

Navigation: 2 x 16 tommer skærm

Antal personer ombord: 8

Dieseltank: 380  l

Vandtank: 100 l

Standardpris uden T-top: 2,55 mio kr. inkl. moms

Standardpris med T-top: 2,6 mio. kr. inkl. moms

www.x-yachts.com/en/powerboats/

content-loader
content-loader
content-loader