Gå til hoved-indhold
Udstyr
Hvis din oppustelig vest er to år eller ældre, skal du skifte cellulosetablet. Foto: Søsportens Sikkerhedsråd

Falsk tryghed med oppustelige veste - sejlere glemmer at servicere dem

Hvis din redningsvest er oppustelig to år eller ældre, skal du skifte cellulosetablet, lyder det fra producenten Regatta, der er på kampagnetur i Norge. På over 300 veste som Regatta har tjekket har man man på 90% udskiftet cellulosetabletter eller rettet andre mangler.

Af Troels Lykke |

Resultater af test af oppustelige veste peger på et endnu større antal defekte veste end først antaget, det fremgår af en pressemeddelelse fra producenten Regatta.

- Vi har indtil videre kontrolleret over 300 veste, og på 90% af disse har vi udskiftet cellulosetabletter eller rettet andre mangler. Det er bekymrende nu, at et rekordstort antal nordmænd ferierer med båd, siger Sondre Aakre, Brand Manager i Regatta og besætningsmedlem på Regatta-båden. Det skriver Båtmagasinet.no

Skift cellulosetablet efter to år

De fleste oppustelige redningsveste regelmæssig vedligeholdelse for at fungere som beskrevet.

- Hvis din oppustelige vest er to år eller ældre, skal du skifte cellulosetablet. En udløbet cellulosetablet i en oppustelig redningsvest kan bruge flere kritiske sekunder mere end normalt og fungerer i værste fald slet ikke. Derfor er det vigtigt at kontrollere, at vesten ikke giver dig falsk sikkerhed. De fleste mennesker siger, at de skal kontrollere, men det er ikke gjort, siger Snodre Aakre fra Regatta.

content-loader
content-loader
content-loader