Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
AC 75eren har vist sig som en underholdende båd, der foiler fra 5 m/sek. Det er en sand Formel 1-båd, der kan sejle over 50 knob. Foto: Studio Borlenghi

Næste America's Cup bliver igen sejlet i AC75 - kun én båd må bygges

Kun en enkelt båd må bygges for at holde udgifterne nede og for at få flere hold med. Det er Royal New Zealand Yacht Squadron og den nye udfordrer Royal Yacht Squadron Racing, repræsenteret af INEOS TEAM UK, blevet enige forud for den 37. America's Cup.

Af Troels Lykke |

Royal New Zealand Yacht Squadron har modtaget en officiel meddelelse om udfordring til den næste America's Cup fra Royal Yacht Squadron Racing (RYSR), repræsenteret af INEOS TEAM UK, som bliver Challenger of Record for den 37. America's Cup.

- Det er fantastisk at have dem involveret igen. Ikke mindst i betragtning af at briterne var den første klub, der præsenterede trofæet for over 170 år siden, som virkelig startede America's Cup-arven, siger Aaron Young (RNZYS) i en pressemeddelelse.

Det er nu rygter om, at der vil sejles et kapløb mellem new zealenderne og briterne i Storbritannien.

Det er kommet frem i newzealandske medier, at Team New Zealand ikke længere kan få en stor økonomisk hjælp fra staten som hidtil, hvilket har spillet ind på, at man kun må bygge én båd til den 37. America's Cup.

Kun én AC75'er og skærpet nationalitetsregel

Den officielle protokol frigives inden for 8 måneder, men dette ved vi:

AC75'erne vil blive brugt igen.

Holdet får kun lov til at bygge en ny båd til den næste begivenhed.

Forsvareren og udfordreren vil arbejde sammen for at finde en måde at reducere omkostningerne ved en kampagne, dette for at reducere tærsklen for nye udfordrere.

En ny nationalitetsregel vil kræve, at loven 100% består af personer, der har et pas fra landet eller har boet og opholdt sig i det land, som klubben repræsenterer og / eller har været i New Zealand på vegne af klubben i mindst to på tre år før 18. marts 2021 Der vil dog være en undtagelse fra denne regel for Emerging Nations.

www.americascup.com

content-loader
content-loader
content-loader