Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Så dykker vi i Lillebælt. Fotos: Kenneth Bøggild
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Fredericia Sejlklub skabte super Europajolle Camp - også med kæntringer

For at sirke så mange input som muligt var der løbende udskiftning, således at lørdag var det Christian Rindom & Søren Johnsen som stod for træningen på land og vand, mens søndagen var det Stig Steinfurth og Finn Beton som stod for det faglige.

Af Troels Lykke |

I weekenden den 13. & 14. november 2021 var 25 Europajoller samlet til Europaclass Denmark, og Dansk sejlunion trænings Camp i Fredericia. Sejlerne ankom, for de fleste allerede fredag aften hvor Fredericia sejlklub frivillige havde åbnet dørene så der kunne etableres camp i deres fantastiske klubhus, fortæller Europajollefar Kenneth Bøggild i denne artikel

Fredericia frivillige havde i den grad hævet baren for træning ved at invitere nogle af landets skarpeste og trænere.

For at sirke så mange input som muligt var der løbende udskiftning, således at lørdag var det Christian Rindom & Søren Johnsen som stod for træningen på land og vand, mens søndagen var det Stig Steinfurth og Finn Beton som stod for det faglige.  Et super koncept som blev prøvet af på forårets Europajolle Camps.

25 sejlere delt op i to grupper

Lørdag blev sejlerne mødt af herlige 4-6 m/s som skabte ideale betingelser for farttræning, og teknik træning. De 25 sejlere blev delt op i to grupper, fordelt på interesse og ønsker fra sejlerne.

Den ene gruppe stod det på intensiv tekniktræning, med et utal af vendinger, bomningerne, og generelt manøvre og bevægelser i båden.

Denne del stod Europajolle esset Søren Johnsen for, som med et utal af timer i båden, og stor træner erfaring øste af sin viden. I den anden gruppe blev der nørdet fart træning, her var det Christian Rindom som coachede sejlerne, så de internt i gruppen først blev kalibreret så alle sejlede storset lige stærkt.

Arbejde med marginaler

Efterfølgende blev der arbejdet med marginalerne, så hele gruppen fik fundet lidt ekstra fart.  Efter to lange træningspas, sluttede dagen med debriefing, hvor der blev dykket længere ned i jollens muligheder og udfordringer.

Dagen blev afsluttet med fysisk træning, ved en ekstern instruktør som guidede sejlerne rundt i det spændende og relevante yoga univers.
For nogle sejlere var dagen slut, men for andre stod den på sen havne bad, og endnu senere hygge.

Søndag morgen var sejlerne klar til morgen breefing og skippermøde kl. 09:00, hvorefter at de gik på vandet, nu under ledelse af Stig Steinfurth og Finn Beton.

Endnu et stærkt træner team, som nu tog fat på banesejladsen ved i første pas at fokusere på starter, taktik på første opkryds, og orientering om banens position ved runding af første topmærke. Intensiv træning, som med udgangspunkt reale problemstiller og kapsejladstaktik, fik udfordret sejlerne.

Efter en hurtig frokost var vinden frisket op, lige som at strømmen, som Fredericia jo er kendte for, også var tiltaget. Alt dog i skøn forening så vind og strøm var i modsatretning, hvad skabte idealle betingelser for at træne læns, i de nu 8 – 10m/s.

3 knobs medstrøm

Ultra hurtig opkryds med ca. 3 knobs medstrøm, og et lænseben som var tidsmæssigt ca. db så langt som opkrydset, på grund af den kraftige modstrøm. At bølger så også tårnede sig op gjorde, bare det hele endnu mere fantastisk.

På udlagt bane blev der trænet intensivt indtil at det var tydeligt at der ikke var mere energi i sejlerne. Igen var alt timet og tilrettelagt, da vinden aftog, da Finn & Stig kaldte sejlerne i havn.

Herefter var det bloot at følge de lokale sejlere, som med stort lokalkendskab til de specielle strømbetingelser fik vist hvordan man bedst udnytter Lillebælt, når strømmen er 3kn nordgående.

En fantastisk weekend blev afsluttet med en tilpas kort debriefing, og massere kage. For de fleste fortsætter campen den kommende weekend, hvor alle håber på samme herlige betingelser.

Enestående jollekultur i Fredericia

Fredericia sejlklub har en enestående jollekultur, hvor sejlerne og de frivillige får skabt en super stemning af sejlglæde. Det var også tilfældet til den afviklede camp, hvor alle muligheder stod åbne, ligesom at sejlerne havde højt til loftet med hensyn til udfoldelsesmuligheder.

Selv den medbragte Soundboks skabte kun god energi, hvor også nattevagten koblede sig op, og fik spillet noget musik fra en anden tidsalder. Det er super god stil, at en sejlklub i den grad har fokus på sejlerne og deres behov, slutter Kenneth Bøggild fra Vallensbæk.

content-loader
content-loader
content-loader