Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De australske vindere i Sydney. Foto: Sailgp
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Hård vind i Sydney sendte atter Sehesteds Rockwool-hold ned i SailGP-stævne - Rindom-interview

Det danske hold, der havde Anne-Marie Rindom om bord, kom heller ikke denne gang på podiet, da der på sidstedagen var stærk vind i Sydney. Her sejrede årets Rolex-sejler og tidligere OL-guldvinder Tom Slingsby atter med det australske hold.

Af Troels Lykke |

Det blev en udfordrende andendag med kapsejlads ved Australia Sail Grand Prix for Danmarks SailGP-team, der havde et håb om at vinde den første samlede podieplads, da kraftig vind med over 10 m/sek pressede flåden til det maksimale på Sydney Harbour.

Rockwool-teamet stillede ellers op til de sidste to løb i stævnet med håb om at komme på podiet. Om fredagen havde holdet sejlet placeringerne 4, 5, 4, men Sehested og Rindom landede lørdag en femte- og en syvendeplads og tog en samlet sjetteplads, da Australien med Tom Slingsby tog sejren på hjemmefarvandet. Det skriver SailGP.

- Det er ikke det resultat, vi ønskede, men vi vidste, at det altid ville være udfordrende for os under disse forhold, da det ikke er noget, vi har øvet os nok i, indrømmer Nicolai Sehested, skipper på på den danske båd, og fortsætter:

- Vi pressede virkelig hårdt på og gav det alt, men vi mangler stadig et par procentpoint, når det kommer til bådhåndtering i denne slags vind.

En vigtig balance

De fleste af begivenhederne i SailGP sæson 2 er sejlet under lettere vindforhold, og som et af de nyere hold i løbet ved danskerne, at de stadig har arbejde at gøre for at matche modstanderne, der ubetinget er blandt verdens bedste sejlere.

- Når du har meget vind i disse både, skal din tilgang til kapsejlads ændres. Du presser stadig 100 procent, så hårdt du kan, men der er et ekstra sikkerhedsaspekt at tænke på.

- Du kan ikke tage dumme risici, og det er vigtigt at få båden og mandskabet tilbage i ét stykke. Det er en vigtig balance i dit sind. Skub hårdt, men forbliv fornuftig, understreger Sehested.

Rindom fik debut med 94 km/t

Den olympiske mester Anne-Marie Rindom var på båden for første gang under en kapsejlads. Sammen med Katja Salskov-Iversen sluttede hun sig til det danske hold i april 2021 som en del af SailGP’s Race For The Future-initiativ.

- Der har været virkelig sjovt. Super kraftig vind, og alle kører på kanten. Jeg var lidt nervøs før start, men jeg synes, vi gjorde det så godt, som vi kunne under forholdene. På det første ben foilede vi 94 kilometer i timen, og det er det hurtigste, jeg nogensinde har sejlet på en båd, fortæller hun.

- Min rolle ombord var at være øjnene uden for båden, se efter vindstød og de andre både. Den kommunikation er vigtig, da den giver de andre om bord mulighed for at holde fokus på vores præstationer og inde i båden, især i starten, fortsætter hun og uddyber:

- At sejle i Sydney er bare smukt, der er ingen andre ord til at beskrive det. Det bliver ikke bedre end dette.

Med en forlænget pause inden næste event i USA rækker det danske hold fokus mod de mulige forbedringer – og de vil kigge pådataene for at vende de svage punkter så hurtigt som muligt.

Se da briterne og japanerne stødte sammen

Se Rindom-interview om at sejle 94 km/t

Australia Sail Grand Prix - samlet resultat

Australia SailGP Team – 10 point

United States SailGP Team – 9 point

Spain SailGP Team – 8 point

Japan SailGP Team – 7 point

New Zealand SailGP Team – 6 point

Denmark SailGP Team præsenteret af Rockwool – 5 point

France SailGP Team – 4 point

Great Britain SailGP Team – 3 point 

Ben Ainslie havde ikke set japanerne og ødelagde deres båd:

content-loader
content-loader
content-loader