Gå til hoved-indhold
Havne
Den 52 fods sejlbåd, der nu er blevet hjemmehørende i Kolby Kås, sparer årligt op mod 1/3 af prisen i forhold til en plads i Egå Marina. Foto: Marina Guide.
Havne

Bådejere spejder nu mod øerne efter ledige bådpladser - fx i Kolby Kås på Samsø

Den positive sideeffekt af Covid-19 er øget bådsalg, men det giver lange ventelister i havnene, især omkring de store byer, hvor priserne for en bådplads ofte er høje. Disse forhold får bådejere uden fast plads til at kigge mod de danske øer i jagten på en fastliggerplads.

Af Troels Lykke |

I Kolby Kås på Samsøs sydlige spids kan man også mærke den stigende interesse for ledige pladser.

Senest har en 52-fods sejlbåd fundet en fast plads her, hvor der ovenikøbet er langskibspladser og stor dybgang. Det er en kombination til fastliggere, man ikke finder mange steder i Danmark.

Den 52 fod lange sejlbåd, der nu er blevet hjemmehørende i Kolby Kås, sparer årligt op mod 1/3 af prisen i forhold til en plads i Egå Marina, fortæller avisen Marina News, da lejen i Kolby Kås blot ligger på 7.810 kroner om året, ekskl.  strøm og vand.

Færgeforbindelser gør en forskel

Samsø har den fordel, at der er gode færgeforbindelser til Hou i Jylland, og snart sejler også en hurtigfærge fra Aarhus. Fra den nye færgehavn ved Ballen er der færge til Kalundborg. 

Samsø er ikke den eneste ø, hvor man oplever en stigende efterspørgsel på bådpladser.

Det har man også gjort på Ærø, hvor man i Marstal og Ærøskøbing oplever, at fastliggerpladserne er eftertragtede. I alt er der kommet 40 nye fastliggere til de to havne det seneste år.

Læs også, hvad Marina Guide skriver om  Kolby Kås.

content-loader
content-loader
content-loader