Gå til hoved-indhold
Havne
Sådan ser Gilleleje Havn ud fra et fugleperspektiv.
Havne
Havne
Havne

MarinaGuide.dk filmer nu lystbådehavne fra drone

Billeder og video fra luften giver eksponeringen af en havn en helt ekstra dimension, mener Karin Meulengrath, landets eneste certificerede kvindelige drone-pilot.

Af Niels Brandt |

De danske lystbådehavne kan nu sætte et ekstra gear på markedsføringen af havnene til sejlerne – droneoptagelser fra luften, der viser havnene fra deres smukkeste side.

”Det er nu engang sådan, at en lystbådehavn ser knaldgodt ud oppe fra luften. Rigtig mange af landets marinaer ligger jo bare så smukt i kyst-landskabet, og det potentiale kan havnene udnytte optimalt, hvis man også kan se herlighederne sådan lidt fra oven”, forklarer Karin Meulengrath, der driver portalen MarinaGuide.dk i Ebeltoft.

Hun driver web-portalen af samme navn, hvor hun markedsfører ca. 1/3 af alle landets lystbådehavne.

”Ved at se en lille en video fra en havn, kan sejlerne jo f.eks. danne sig et overblik over, hvordan man bedst og sikrest sejler ind i en havn, hvor de måske aldrig har været før. Det er også meget let på forhånd fra luften at spotte, hvor man gerne vil lægge til i den havn, som man sætter sig for at besøge.” fortæller Karin Meulengrath.

Luftbilleder giver overblik
”Kort sagt er drone-optagelser en meget hurtig måde at danne sig et overblik over et havne-område på. Det er jo også meget vigtigt at vide, hvor fællesfacilitererne som toiletter og grillplads er placerede i forhold til den plads i havnen, som man har kik på.

Er man nybagt bådejer, så er overbliks-billeder fra luften desuden en nem og hurtig måde at danne sig et billede af, hvordan omgivelserne er til den havn, som man overvejer at vælge. Søger man en  bådplads f.eks. helt inde i en by, kan man tjekke adgang til indkøb og spisesteder – hvis man den type, hvor uforstyrret natur betyde mest, tjekker man den omkringliggende natur ud.”

Gilleleje: God eksponering
Lystbådehavnen i Gilleleje er af de havne, som allerede har benyttet sig af det nye markedsføring-værktøj. Her siger havnens administrator Anette Fejsø:

”Vi fik et godt tilbud, og så vurderede vi, at vi gerne ville have eksponeret vores havn bedst muligt. Drone-film er ret nyskabende, og det er altid godt at kunne tilbyde sejlerne, som kikker på havne, sådan en lille video -  det er jo et frisk pust frem for de normale still-billeder, som alle havne markedsfører sig med.

Sejlersæsonen 2015 er dog gået på hæld for i år, så sejlere ser vi jo ikke så mange af på det her tidspunkt, men jeg satser da stærkt på, at vi til næste år får en masse positiv respons på vores nye måde at profilere Gilleleje Havn på.”

En lille fjernstyret flyver
En drone er et lille teknologisk 'vidunder', der kan flyve over f.eks. en lystbådehavn med et fjernstyret kamera, som er i stand til at levere fuld HD-optagelser af det spændende havneliv nedenunder. Kommer man bare 30 meter op i luften, får man ofte et imponerende overblik.

Der er stramme regler i Danmark for, hvor man må flyve med en drone. En havn har status som beboet område, og derfor må man ikke overflyve bådene uden videre. ”Derfor har vi taget skridtet fuldt ud og fået dispensation fra Trafikministeriet, så MarinaGuide har tilladelse til at flyve over havnene”, oplyser Karin Meulengrath.

Hun står selv 'ved ror-pinden', idet hun styrer sit lille automatiske svævende kamera nede på jorden ved hjælp af sin iPad.

Holder til i Ebeltoft
Karin Meulengrath er selv fritidssejler, idet hun i mange år har haft båd sammen med sin bror, og deres hjemmehavn er Ebeltoft Skudehavn, hvor hun naturligt nok meget ofte har sin gang – og henter inspiration til, hvordan man markedsfører en lystbådehavn bedst muligt.

”Det drejer sig for mig om hele tiden at have fingeren på pulsen, vide hvad der rører sig på landets lystbådehavne og så komme på nye tiltag, som sætter MarinaGuide.dk i stand til at konkurrere på det marked, hvor havnene skal lokke sejlerne til.”


Karin Meulengrath fra MarinaGuide.dk, er landets eneste certificerede kvindelige drone-pilot. Foto: Niels Brandt

content-loader
content-loader
content-loader