Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der bliver endnu flere glade vindere i Sejlsportsligaen i 2022. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

Sejlsportsligaen finder to vindere i 2022

Ikke én, men to besætninger kan i den kommende sæson slutte ligasæsonen med en titel. I juni udpeges en danmarksmester, hvorefter en Champions of the Year-vinder kåres ved sæsonafslutningen i Aarhus.

Af Sara Sulkjær |

Normalt er der blot plads til én besætning på den øverste podieplads. Det er ikke tilfældet i 2022. Her vil Sejlsportsligaen i stedet have kåret hele to vindere, når den sidste båd passerer mållinjen ved udgangen af sæsonen.

Som en del af DM-ugen, der afvikles i samarbejde med DIF, kårer ligaen den 26. juni en danmarksmester i Aalborg. Ugen er et tiltag, hvor flest mulige sportsgrene kårer en danmarksmester i samme uge for på den måde at opnå mest mulige opmærksomhed og tv-dækning. 

I sejlsportens verden skal vinderen findes i Sejlsportsligaen - men da kåringen set med sejlerbriller finder sted midt i sæsonen, udpeges vinderen udelukkende på baggrund af det første og andet ligastævne. 

De fire bedst placerede klubber fra de to stævner vil den 26. juni mødes til et Final 4-stævne, hvor besætningerne sejler en kort, intens og afgørende finale, inden DIF-/DM-medaljerne overrækkes.

En ny titel

Selvom titlen som danmarksmester afsættes tidligt i sæsonen, er der fortsat noget at kæmpe for i de to resterende ligastævner.

En ny titel, Champion of the Year, er på højkant. Som tidligere findes titelvinderne på baggrund af årets fire ligastævner og det afsluttende medalrace på havnen i Aarhus.

Vinderen sendes herefter videre til det europæiske Sailing Champions League - måske med selskab af andre danske teams. Det er endnu uvist, hvor mange danske billetter, der vil være på højkant til sejladserne, men fordelen vil umiddelbart se ud som følgende:

Én dansk plads i SCL = vinderen af Champion of the Year

To danske pladser i SCL = Champion of the Year + DM-vinderen

Tre danske pladser i SCL = første- og andenpladsen i Champion of the Year + DM-vinderen

Flere hold i Sejlsportsligaen

For at motivere flest mulige ungdomssejlere og kvindebesætninger er det i 2022 muligt at stille op med to klubhold i Sejlsportsligaen, enten et Women on Water-klubhuld eller et Youngsters-klubhold. For begge gælder det, at de deltager på lige fod med andre klubhold i 2. division. 

Også selve tilmeldingen foregår som andre 2. divisionshold, ligesom holdene kan rykke op i 1. division i 2023, hvis de formår bliver i top-5 i 2. division. 

- Således kan en klub få flere hold i 1. division, såfremt disse er liga-klubhold, WOW-klubhold eller Youngsters-klubhold, forklarer Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

Blue Brothers rammer vandet

2022 bliver samtidig året, hvor de ældre sejlere over 60 år for alvor bliver en integreret del af liga-familien. Her vil de såkaldte Blue Brothers-sejlere bliver inviteret til at sejle om fredagen før 2. divisionsstævnerne.

- Blue Brothers sejler et ’light liga-format’. Lidt længere baner, lidt mere hygge og introduktion af ’rødvindsreglen’ i stedet for et set-up med umpire/baneteam, fortæller Sejlsportsligaen om det nye koncept.

Hvornår tilmeldingen åbner, er endnu uvist, men det sker efter først til mølle-princippet. Sikkert er det dog, at prisen per båd lyder på 1800 kr., sejlerne må være 60 +/- år, og at der kan være 4-5 ombord.

content-loader
content-loader
content-loader