Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
America's Cup Recon Emirates Team New Zealand AC40 D7
Kapsejlads

Ny AC 40 ser dagens lys til juniorer og kvinder - alle America's Cup hold skal købe en

Emirates Team New Zealand har gennemført en vellykket første tests for den nye AC40, som vil blive brugt i opløbet til den 37. America's Cup for ungdoms- og kvindernes America's Cup. 'mini' America's Cup-klassen er en ny foilende onedesign enskrogsbåd.

 

 

Af Troels Lykke |

America's Cup-forsvareren, Emirates Team New Zealand, har rapporteret om en vellykket jomfrusejlads af den første AC40 i New Zealand.

'mini' America's Cup-båden er et helt nyt design. På bådens første sejltur gennemførte besætningen med succes med foilsejlads, hvilket viser, hvor hurtigt designet af denne nye generation af foliende monoskrog har udviklet sig.

Holdene skal købe en

Købet af én AC40 er en forudsætning for, at hvert hold deltager i den 37. America's Cup, hvor de nedskalerede både bliver brugt til en America's Cup indledende serie (to begivenheder i opløbet til selve Cuppen), og den genindførte Youth America's Cup.

Både Youth AC og Preliminary Events (tidligere kaldet America's Cup World Series)-konceptet har været en del af tidligere America's Cups, men begge blev droppet i optakten til den 36. America's Cup i Auckland.

37. AC vil også introducere et nyt koncept i Women's America's Cup, som (kontroversielt for mange) vil finde sted i den mindre AC40-klasse.

Det første AC40-testsejlads blev foretaget af en række Emirates Team New Zealand-besætninger, hvor båden var skipper af holdets seneste højprofilerede signing, Nathan Outteridge.

To minutter så foilede båden

Kiwi-teamet rapporterer, at det kun tog et par minutter for rorsmand Nathan Outteridge at gå fra rolig sejlads til at sætte AC40'eren op på dens folis og afsted på styrbord, sejlende med 20+ knobs bådhastighed i 8-10 knobs vind.

"Det var tydeligvis en meget vellykket dag, det var en imponerende båd at sejle for første gang, jeg sejlede denne type båd," sagde Outteridge efter sejladsen.

 "Lidt nervøs, når man forsøger at opbygge fart, den går fra omkring 10 knob til 20 knob på omkring 5 sekunder. Så båden er ret imponerende med accelerationen og pålidelighed," siger Outteridge.

Hør hvad Outteridge siger om AC40eren:

content-loader
content-loader
content-loader