Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
En række informationer kunne brugerne finde og dele gennem Keep Sailing-appen. Foto: Keep Sailing

Den elektroniske logbog Keep Sailing drejer nøglen om - men nuværende brugere er med til oktober

Keep Sailing-brugerne får 2022-sæsonen med, inden portalen med udgangen af oktober lukkes endeligt. Også kapsejladser har anvendt appen.

Af Sara Sulkjær |

Avancerede positionsbestemmelser, kurser og hastigheder. Logbøger har gennem tiden haft et udpræget matematisk udtryk - noget, som den elektroniske logbog var med til at ændre.

Men nu er det slut - i hvert fald for de brugere, der ikke i forvejen er en del af portalen. De kan frem til udgangen af oktober 2022 fortsat anvende appen, mens nye brugere allerede nu ikke længere har mulighed for at blive en del af portalen.

Bådvenner mødtes online

Netop interaktionen mellem nye som gamle brugere har været en væsentlig del af Keep Sailings DNA, hvor initiativtagerne har ønsket at skabe et større samspil mellem sejlerne på vandet:

- Appen bruges primært til at tracke sejladasen, og websitet giver adgang til alle dine data og funktioner, herunder interaktion med eventuelle bådvenner, forklarer Keep Sailing på sin hjemmeside og uddyber:

- Som bruger kan du vælge at give andre mennesker (typisk familie og venner) adgang til at følge din sejlads, uden at disse skal være brugere af Keep Sailing.

One Star Challenge i samarbejde

Også de kap-glade sejlere har stiftet bekendtskab med appen. I Køge-sejladsen One Star Challenge har deltagernes familie og venner undervejs kunne følge sejlerne på den over 100 sømil lange bane, ligesom den nystartede Nordjylland Rundt anvendte Keep Sailing-appen som et bærende element i sejladsens frie koncept.

Hvorfor appen nu drejer nøglen om er uvist. Minbaad.dk har forsøgt at få en kommentar fra initiativtagerne bag Keep, men de har desværre ikke ønsket at udtale sig om baggrunden for beslutningen.

content-loader
content-loader
content-loader