Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Henrik Jørgensen stiller start i sin nye Xp44'er. Foto: Garmin Round Denmark Race

Henrik Jørgensen har udarbejdet et træningsprogram til Garmin Round Denmark Race 2022

De første både er klar til start i 2022-udgaven af Garmin Round Denmark Race. Allerførst var Henrik Jørgensen og besætning i Xp44'eren Xbox, der nu går i træningslejr. Efter 30 minutter var der tilmeldte i både offshore-, inshore-, singlehand-, doublehand- og fully crew-klasserne.

Af Sara Sulkjær |

Det er et kendt ansigt på de skandinaviske distancekapsejladsbaner, der var hurtigst på tasterne, da tilmelding til årets længste og mest strabadserende havkapsejlads åbnede tirsdag den 21. december kl. 12.00. 

Således er Henrik Jørgensen med besætning på ti mand klar til den 650 sømil lange inshore-bane i Garmin Round Denmark Race 2022.

Til start i ny båd

Den erfarne kapsejler stiller op i en nyerhvervet Xp44, som lyder samme navn som Jørgensens tidligere både, Xbox.  

- Vi er ved at gøre klar til at deltage i Garmin Round Denmark Race Inshore 2022. Sidste år fulgte vi sejladsen fra sidelinjen, altså fra sofaen og på nettet. Det var spændende følge med, og vi er nu ganske motiverede til at gennemføre i 2022, understreger Henrik Jørgensen i en pressemeddelelse.

Sammen med resten af besætningen kan skipperen komme til at drage fordel af indførslen af flere nye kategorier. Således går XL-kategorien i år fra 40,01 til 45,00 fod. Derudover er der en XXL-kategori fra 45,01 til 50,00 fod samt en XXXL-kategori fra 50,01 og større. 

Jørgensens besætning har træningsprogram

Alligevel er det langt fra nok at have en god båd, hvis man ønsker at være blandt dem, der gennemfører Garmin Round Denmark Race 2022. I 2021-udgaven var det således kun 1/3 af de startende, der kom hjem til Aarhus.

Det er et faktum, som Henrik Jørgensen er fuldt ud opmærksom på. 

- Vi ved, det er en hård sejlads. Derfor er vi i gang med et træningsprogram til hele crewet. Såvel fysisk som taktisk og ikke mindst psykisk. Båden kommer også til at gennemgå en række optimeringer. Således skifter vi instrumenterne fra B&G ud med den seneste generation fra Garmin, forklarer Jørgensen og uddyber:

- Dette gøres for at sikre en teknisk platform, der løbende giver indsigt i bådens performance, så alle ombord kan følge med i trim, hastighed og den øjeblikkelige kurs og for kommende timer. 

Ni tilmeldinger på 30 minutter

Foruden Henrik Jørgensen sendte yderligere otte både en tilmelding til 2022-sejladsen afsted indenfor den første halve time efter tilmeldingens åbning.

De seks deltager i singlehand inshore og offshore. Blandt dem er sidste års line honours-triumfator Jan Hansen. Tyske Sverre Reinke og Uwe Bartel stiller desuden til start i 2star, mens altså Henrik Jørgensen er klar i fully crew-klassen.  

Early Bird-perioden, der giver et 30% nedslag i forhold til standardprisen, løber fra den 21. december til den 2. januar 2022. Læs mere på www.rounddenmarkrace.com.   

content-loader
content-loader
content-loader