Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Glade vindere fra Xbox, der her ses i Aarhus efter sejr i Garmin Round Denmark Race inshore fully crew. Bagerst fra venstre ses Lasse Grønborg, Jens Almdal, Henrik Grønborg, Brian Hanekost, Henrik Jørgensen, Christian Grønborg, Henrik Buch, Glenn Retz og Bo Chidekel. Privatfoto
Kapsejlads
Henrik Jørgensen, skipper på Xp44 Xbox, ses her i baggrunden. Foto: GRDR
Kapsejlads

Danmark rundt: 600 liter vand i båden kunne ikke stoppe Xp44'eren Xbox fra Rungsted

Henrik Jørgensen og besætning henter sejren i Garmin Round Denmark Race inshore for både med besætning. Sejltiden var lige over fire døgn. Xp44'eren kæmpede tæt med en X49E. Se interview på kajen i Aarhus.

Af Troels Lykke |

Det blev Henrik Jørgensen og hans besætning i Xp44'eren Xbox, der sikrede sig den øverste plads på podiet i Garmin Round Denmark Race inshore 2022 for både med besætning. 

Båden, der er hjemmehørende i Rungsted i Øresund, gik over mållinjen klokken 17:26:34 onsdag den 22. juni og brugte dermed tæt på 4 døgn, 4 timer og 57 minutter på turen rundt om kongeringet på indersiden - en bane med en teoretiske længde på 640 sømil.

Det interessante er, at selv om Xbox havde hård bidevind på hele strækket fra Bornholm til Langeland, foregik det på samme halse.

– Det var først på stykket op mod Lillebælt, at vi for alvor begyndte at krydse, påpeger Henrik Jørgensen efter sejladsen. 

600 liter vand ind i båden via toilettet

Turens højdepunkt var for Henrik Jørgensen ikke én enkelt ting, men i højere grad den læring der er i at være sammen som besætning over så lang tid. 

– Vi er en blandet flok. Nogle har sejlet sammen i 20 år. Nogle er helt nye. Det her er en effektiv måde at få et team til at spille sammen på, fortæller han. 

Blandt de mindre glorværdige øjeblikke var, da besætningen opdagede, at der var løbet 600 liter vand ind i båden via toilettet. Eller da det stod klar, at en vandhane havde stået åben og tømt det meste af ferskvandstanken.  

Se interview på Garmin Race Denmarks kanal på YouTube og følg bådene på GPS-tracking

Se også interview her: www.facebook.com/Rounddenmarkrace

Du kan se hele interviewet med Henrik Jørgensen på Garmin Round Denmark Race’s Youtube-kanal:

content-loader
content-loader
content-loader