Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Søren Kjær mestrer ikke kun den lette vinde. Også den friske vind i Nyborg passede sejleren godt. Arkivfoto: Peter Brøgger

Beretning: Fyn er Finn - i hvert fald om lørdagen

Otto Strandvig tog en sjælden sejr over den tyske Finn-ekspert Thomas Schmid, da det første Fynske Mesterskaber i weekenden løb af stablen i Nyborg. Søren Kjær fra Veddelev Bådelaug bliver en overraskende, men velfortjent treer. Læs beretning fra bronzevinderen her.

Af Sara Sulkjær |

Finnjolle-sejler Søren Kjær deler her sjove og interessante udpluk fra Finnjolle-stævnet i Nyborg:

I dagene op til weekenden meldte alle meteorologer om masser af sol og 2-4 m/s. Som letvægter i feltet var det jo som at vente på juleaften.

Men sidst på ugen ændredes det til 4-13 m/s lørdag og en anelse mindre vind søndag, dog med stød til 11.

Nogle var ankommet allerede fredag, og flere stødte til lørdag morgen. Fint vejr med let vind, og efter den obligatoriske velkomsthilsen gik samtalerne på, om banen måske lå lidt langt ude… Men det tog kun en god halv time, og banen lå perfekt i fri vind.

Start til tiden, og med masser af skønne vindspring og drejninger kom banelederteamet virkelig på arbejde med at rette banen til. Meget fine baner med en sejltid på ca. 40 minutter og bedst af alt: Ingen ventetid før næste start.

Armene bliver længere og længere

Vinden øgede stødt i takt med, at armene blev længere og længere, og at sejle læns i Finnjolle bliver noget af en opgave, når vinden øger.

Man ER jo nødt til at pumpe i den direkte tamp fra bommen, og pulsen øger samtidig med, at skødet langsomt trækkes ud af det faste greb... Bommen kommer længere og længere ud, og vi ved alle, hvad der så venter…

Selv kom jeg bragende mod Allan og Jens Kristian, og en stærk sejler havde nok klaret at få plads ved mærket, men kræfterne var brugt, og ved mærkerundingen var det bare at “smide kassen rundt” og så begynde at konfigurere til kryds… Manøvren kan ikke anbefales med henblik på at komme først.

Forhandling med dommerne

Dommerne var fristede til at starte en femte sejlads, men med JK's humanitære indstilling og overtalelsesevne blev vi sendt i land. Fedeste planetur ind!! Obligatorisk moleøl (skønt med Refsvindinge Bryggeri i baghaven) og “griller”... 

Veddeløverne og Rørvigerne boede på samme hotel, så der var lagt op til fest. Armene kunne dog ikke klare at løfte glassene, så det blev relativt tidligt stille. Kun Per var klar, men han skal så lære at pumpe mere.

Største bekymringer for de magelige sejlere var valg af sejlertøj, ikke for varmt, ikke for koldt, men lige tilpas til både sol og vandsprøjt. Den nådesløse sol kostede på hydreringssituationen og flere måtte sande, at det er vigtigt at være på forkant med vandforsyningen og holde hovedet koldt.

Vinden overrasker

Søndag startede med en meget klog beslutning om at vente til tordenvejret havde passeret, og hvilket vejr vi så fra balkonen! I sol og meget let vind fra nordøst blev vi så sendt ud i håb om to sejladser inden tidsfristen.

Samme overvejelser som dagen før - kommer der virkelig op til 15m/s, eller bliver det let vind? Banen lå lidt tættere på, og igen tog det bare ca. en halv time at komme frem. Vinden var stort set modsat det lovede, og da den forsvandt helt, blev vi sendt ind igen.

Desværre ingen sejlads søndag, men vi prøvede da. Stor ros til dommerne for gode beslutninger! Så hyggeligt at møde alle jer gæve gutter igen, og jeg ser frem til næste gang.

De bedste hilsener
Søren, DEN 16

Se resultaterne fra Fyn-stævnet her.

Kilde: Dansk Finnjolleklub

content-loader
content-loader
content-loader