Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan så danskerne ud i Oman til VM i 49er. Foto: Oman Sail

Hurtige Rask og Precht tog VM-bronze efter kun tre måneder

– Vi er megaglade. Vi vidste, at vi var hurtige, men derfra og så til at lave en medalje ved VM er der alligevel langt. Vi har kun sejlet sammen i tre måneder, og at vi er nået hertil på så kort tid er ret vildt, siger Jakob Precht, der også vandt protest mod 49er-verdensmestrene.

Af Troels Lykke |

Den danske 49er-besætning Frederik Rask fra Skovshoved Sejlklub og Jakob Precht fra Aarhus Sejlklub snupper på flotteste vis VM-bronze i Oman.

Med en syvendeplads i en nervepirrende og højdramatisk finale lykkedes det besætningen at holde sig tæt på amerikanerne, der truede med at snuppe tredjepladsen fra danskerne. Således slutter de VM med 112 point – blot et enkelt point fra amerikanerne på fjerdepladsen.

– Vi er megaglade. Vi vidste, at vi var hurtige, men derfra og så til at lave en medalje ved VM er der alligevel langt. Vi har kun sejlet sammen i tre måneder, og at vi er nået hertil på så kort tid er ret vildt, siger Jakob Precht, der landede en femteplads ved OL i Japan sammen med Jonas Warrer.

Mentalitet er styrken

Besætningen fik ellers en hård start på VM med et par dårlige sejladser i begyndelsen af stævnet. Stille og roligt lykkedes det dem at rykke længere og længere frem i tabellen, og de gik således ind til finalen som 3’er.

En placering, som det lykkedes sejlerne at holde fast i efter en lidt skidt start i medal race, hvor de hårdt presset af hollænderne kom sent over startlinjen.

­– Selvom det ikke var fantastisk sejlads fra vores side i finalen, så så det nogenlunde sikkert ud hele vejen igennem. Vores mentale game er nok et af de stærkeste kort, vi har som team, og det er helt afgørende for, at vi præsterer godt under pres. Det er også noget af det, der gør, at vi er lykkes med at slutte i top-3 ved alle de stævner, vi har deltaget i sammen, forklarer Frederik Rask i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Protest sikrer afgørende point

I sejladsen inden finalen nedlagde Rask og Precht protest mod de ellers førende hollændere efter en styrbord/bagbord-situation omkring en mærkerunding. En protest de vandt, hvilket diskede den hollandske besætning fra sejladsen og bragte fornyet spænding i toppen.

Samtidig gav det den danske duo et enkelt point mindre i tabellen, hvilket viste sig at være afgørende for at holde fast i bronzen under finalen.

– Det var et gratis point for os og bragte samtidig hollænderne tættere på. Det gav os lidt flere muligheder. Selvom et point måske ikke lyder af så meget, betyder det en hel del i toppen af feltet. I sidste ende var det pointet herfra, der sikrede os bronzen. Så vi er superglade for, at vi gjorde det, fastslår Jakob Precht.

Hollænderne sejlede dog rigtigt stærkt i finalen og vandt ræset og VM-guldet foran tyskerne på andenpladsen.

Vi er stolte

Selvom de danske sejlere gik ind til finalen med henblik på at vinde sejladsen, er de alligevel ovenud tilfredse med resultatet.

– Vi er helt vildt stolte over vores præstation. Det har taget lidt tid, før det rigtigt er sunket ind, at vi har vundet VM-bronze, men det er så småt ved at gå op for os. Det er vildt fedt!, understreger Frederik Rask.

Se resultater og video fra VM

content-loader
content-loader
content-loader