Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Johanne og Andrea Schmidt har fået vind i sejlene i Portugal. Foto: Joäo Costa Ferreira Osga / Portugal Grand Prix

Søstrene Schmidt fører Portugal Grand Prix i 49erFX

Efter ni sejladser er Aarhus-søstrene Johanne og Andrea Schmidt bedste besætning i 49erFX-feltet. I alt 30 danske sejlere indleder sæsonen i portugisiske Vilamoura.

Af Sara Sulkjær |

Fuld sol, stabil vind på 4-7 sekundmeter og fine bølger. Sæsonen indledes med manér for de tyve danske sejlere og besætninger, der har sat kursen mod det portugisiske Grand Prix-stævne i Vilamoura.

De største smil tilfalder sandsynligvis de unge søstre, Johanne og Andrea Schmidt. Efter de indledende sejldage ligger teamet på en flot førsteplads med seks point til andenpladsen og hele 25 point til tredjepladsen. 

En tredjeplads, der bestrides af KDY-sejler Malte Ebdrup, der har flere flotte placeringer i Opti-klassen bag sig, men som denne gang har slået sig sammen med portugisiske José Costa i 49erFX'eren.

Precht sejler videre

De talentfulde 49erFX-sejlere er langt fra de eneste unge ansigter med rød-hvide overtræks-bibs i Portugal. Størstedelen af den danske gruppe består af yngre sejlere, der er i Portugal for at få erfaring med kapsejlads på højt niveau.

Blandt de mere erfarne besætninger hører derfor 49'eren med Frederik Rask og Jakob Precht. Efter et samarbejde med den erfarne Jonas Warrer er 23-årige Precht allerede strøget til tops i diverse internationale stævner, mens han ligeledes var til start ved sommerens OL i Tokyo.

Efter Warrers exit fra jollesejladsen har Precht nu slået sig sammen med Frederik Rask. Et spændende makkerskab, der allerede har kastet en bronzemedalje ved VM i Oman af sig. Indtil videre på besætningen dog foreløbigt tage til takke med en femteplads i Portugal.

Tredjeplads i Nacra 17

Den i øjeblikket bedste danske Nacra 17-besætning med Natascha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov, der glippede OL-billetten i sommer, kæmper ligeledes videre mod olympiaden i Paris i 2024.

En tredjeplads blandt de 16 startende Nacra 17-både tyder på en fin sæsonstart af besætningen, der inden onsdagens sejladser har fjorten point til førstepladsen.

Danskerne i Portugal

49erFX (20 både):
1: Johanne og Andrea Schmidt

3: Malthe Ebdrup og José Costa

7: Helena Wolff og Laura Zeeborg

8: Josefine Nøjgaard og Esther Bojsen-Møller

12: Carl Nielsen og Iben Nielsby

13: Rebekka Johannesen og Silje Cerup-Simonsen

16: Frederik Fomsgaard og Ellen Nielsen

49er (30 både):
5: Frederik Rask og Jakob Precht

9: Daniel Nyborg og Marcus Langagergaard

13: Nikolaj Hoffmann Buhl og Carl Emil Sloth

15: Joakim Salskov-Iversen og Markus Nielsen

16: Philip Lyngbek og Mads Fuglbjerg

Nacra 17 (16 både):
3: Natascha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov

Laser Radial/ILCA6 (72 både):
4: Anna Munch

20: Michala Høeg

Laser Standard/ILCA7 (76 både):
10: Johan Schubert

47: Nicolaj Borch

53: Andreas Krabbe-Christensen

Se alle resultaterne her.

content-loader
content-loader
content-loader