Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De unge sejlere har i den grad taget liga-formatet til sig. En positiv tendens, som dog kan udfordre de ældre kapsejlere. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

Ligaens kalender for 2022 er klar - nu får de +60-årige deres egne sejladser

Blue Brothers er navnet på klubben for aktive sejlere over 60 år, der fremover skal dyste i dagene forud for de egentlige liga-stævner. København, Aalborg, Svendborg og Aarhus ligger i 2022 havn til liga-stævnerne.

Af Sara Sulkjær |

Sløret for den kommende sæsons stævnebyer og datoer blev vanen tro løftet på Dansk Sejlunions klubkonference, hvor flere hundrede frivillige og klubmedlemmer var samlet. 
 
- Det bliver igen et dejligt, travlt år for dem, som gerne vil sejle J/70 og prøve kræfter med det, Sailing Innovation Lab tilbyder. Sailing Innovation Lab er den paraply, der arbejder med Sejlsportsligaen, WOW, Youngsters, Blue Brothers og J/70-udviklingsmiljøerne, forklarer Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

Det betyder, at 2022-kalenderen har flere forskellige aktiviteter, herunder de første Blue Brothers-event som et nyt tiltag. 

Blue Brothers med mindre sejlads og flere historier

Det er de aktive sejlere i alderen 60+, der er udgangspunkt for Blue Brothers-tiltaget. Meget er endnu uvist, men formatet fastlægges endeligt den 24. november, hvor alle interesserede er inviteret til opstartsmøde.

- Forventningen til Blue Brothers er, at det læner sig op ad det, man kender fra Sejlsportsligaen, bare med lidt mere tid til hyggen og røverhistorierne og knap så mange timers sejlads. Der sejles i dagene op til ligastævnerne, når bådene allerede er i byen, fortæller Nynne Ammundsen i en pressemeddelelse.

Du kan deltage i opstartsmødet onsdag formiddag her

Derudover får det populære WOW-event i Sundby selskab af endnu et kvindestævne i foråret, ligesom Youngsters-sejlerne planer videre med stævnet og camps.

Kalenderen 2022

Sejlsportsligaen:
KBH / SVANEMØLLEN
26.-27. MAJ / 2. DIV.
28.-29. MAJ / 1. DIV.
 
AALBORG
18.-19. JUNI / 2. DIV.
25.-26. JUNI / 1. DIV.
 
SVENDBORG
13.-14. AUGUST / 2. DIV.
20.-21. AUGUST / 1. DIV.
 
AARHUS
27.-28. AUGUST / 2. DIV.
3.-4. SEPTEMBER / 1. DIV. 
 
Women On Water:
KBH / SVANEMØLLEN
21.-22. MAJ

SUNDBY, KØBENHAVN
17.-18. SEPTEMBER
 
Youngsters:
30.4-1.5. / UNGDOMSLIGASTÆVNE
10.-12. JUNI / YOUNGSTERS CAMP
25.-29. JULI / YOUNGSTERS CAMP
10.-11. SEPTEMBER / YOUNGSTERS CAMP
14.-15. OKTOBER / YOUNGSTERS CAMP
 
X-Yachts Star Meeting:
24. SEPTEMBER / SKOVSHOVED

content-loader
content-loader
content-loader