Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De danske sejlere er i verdensklasse i 29er for tiden. Så lige nu er klassen i Danmark delt lidt over, forklarer Pierre Baad til minbaad.dk. Fotos: Per Heegaard
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

29er-klassen i Danmark har et uhyre højt niveau

Det er især KDY-sejlerne, der er fremme. Det viste DM i Hellerup fornylig. Vi taler med klassetræner Pierre Baad fra Aarhus. Jens-Christian Dehn Toftehøj vandt DM, denne gang med gasten Carl Emil Sloth. De andre stortalenter Rebekka Johannesen og Silje Cerup-Simonsen tog sølv.

Af Troels Lykke |

Klassetræner Pierre Baad har for tiden et rigtigt godt materiale at arbejde med i 29eren. 

Det blev blandt andet tydeligt ved 29er-VM i år, hvor Jens-Christian Dehn-Toftehøj og Jens-Phillip Dehn-Toftehøj tog en flot tredjeplads i det 190 joller store felt.

Det er første gang nogensinde, at en dansk besætning formår at placere sig i top-3 på den samlede resultatliste ved mesterskabet.

KDY'erne til tops ved DM

Også på kvindesiden var der flotte resultater at spore ved VM i 2021. En samlet 14. plads sikrede Rebekka Johannesen og Silje Cerup-Simonsen en fremragende sølvmedalje blandt pigerne i feltet.

Ved DM var det igen KDY'eren Jens-Christian Dehn Toftehøj der var på spil i toppen, denne gang med gasten Carl Emil Sloth, mens den omtalte kvindebesætning tog en andenplads ved DM i Hellerup, der blev afviklet med 11 sejladser på to dage.

Jens-Philip Dehn-Toftehøj fra KDY, der også vandt VM-bronze i år, tog bronze til DM med gasten Clement Åsholm-Bradly.

Klassen knækker over grundet højt niveau i Danmark

Vi mødte fornylig klassetræner Pierre Baad, der lige nu er godt tilfreds med sejlerne:

- Niveauet i Danmark i 29er-feltet er usædvanligt højt. Vi havde tre både i guldfeltet til VM, og en tredjeplads gik til Christian og Philip Dehn Toftehøj, de to er meget talentfulde. Til DM tog Rebekka og Silje fra KDY sølv. De to har klart OL-potentiale. Silje er halvt norsk (hendes mor Linda har to OL-medaljer, red.), og den kvinde i klassen, der har den bedste form. De to er svære at slå.

- Der trænes rigtigt meget, men klassen er knækket lidt over, da det er svært for mange at nå det høje niveau, som flere Øresundsejlere har for tiden, for det er teknisk svært at sejle 29er. Men klassen vokser, og der bliver også købt nye både, forklarer Pierre Baad.

DM-resultatet fra 29erne

content-loader
content-loader
content-loader