Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Anne-Marie Rindom vandt i sommer det største indenfor sejlsport: OL-guldmedaljen. Foto: Peter Brøgger

Guldfuglen Rindom høster to flotte nomineringer: 2019 var vildt – men 2021 er vildere

Med tirsdagens nominering til 'Årets Sportsnavn' gentager OL-guldvinderen historien fra 2019, hvor hun var nomineret til såvel 'Årets Sportsnavn' som 'Rolex Sailor of the Year'. Minbaad.dk har talt med sejleren.

Af Sara Sulkjær |

Det er en stolt og glad Anne-Marie Rindom, der torsdag modtager nomineringen til ’Rolex World Sailor of the Year’. Prisen, som Rindom på flot vis modtog i 2019, regnes blandt de største på den internationale sejlsportsscene.

Nu, fem dage senere, figurer sejleren på endnu en nomineringsliste. Denne gang som én blandt 15 nominerede til ’Årets Sportsnavn 2021’ – en pris, som også var indenfor sejlerens rækkevidde i 2019. 

- Jeg var faktisk ikke klar over nomineringen, før min kæreste skrev det til mig tidligere i formiddag. Da jeg så, at Viktor Axelsen, der også vandt OL-guld (i badminton, red.), banelandsholdet og andre var nomineret, begyndte jeg at håbe. Det er en kæmpe ære, understreger Anne-Marie Rindom overfor Minbaad.dk tirsdag formiddag.

Rindom: - OL er det største

At blive nomineret til de to priser er en præstation i sig selv. At blive nomineret til begge priser for anden gang indenfor få år er en lige så stor sjældenhed som en kapsejlads uden moleøl. Det sker stort set aldrig.

Alligevel er netop dét scenariet for den dygtige Laser Radial-sejler. Efter at have vundet EM, VM og en række andre større stævner skrives hun i 2019 på nomineringslisten til såvel ’Årets Sportsnavn’ som ’Sailor of the Year’.

En historie, der sættes på repeat i 2021:

- 2021 har været et anderledes år, hvor vi ikke har sejlet så mange stævner. Det er derfor en enkelt præstation, der har ført til nomineringerne i år, hvor det i 2019 gik godt til alle stævnerne. Men OL er noget andet, det er det største, og derfor har 2021 været dét vildere, mener den 30-årige landsholdssejler. 

Svært at vinde 'Årets Sportsnavn' som sejler

Med et stolt smil om læberne kunne Rindom i 2019 løfte ’Sailor of the Year’-trofæet, alt imens titlen som ’Årets Sportsnavn’ sejlede forbi århusianeren. I 2021 er håbet, at den del af eventyrets slutning kan skrives om:

-  Jeg tror, det er en mulighed at vinde prisen i år, men det er svært. Sejlsport er, om du vil det eller ej, en nichesport i Danmark. Netop derfor er det også så stort at blive nomineret, påpeger Anne-Marie Rindom. 

Anderledes er det, når kursen rettes mod Sailor of Year-prisen. Her er det ikke blot sportens størrelse og resultaterne, der sættes i top. Hvem du er som person, og måden du repræsenterer sejlsporten, prøver at inspirere og være rollemodel for andre, står ligeledes skrevet med stort.

Det er tydeligt, at netop prisens menneskelige facetter ligger Rindoms hjerte nær. Men kampen er hård blandt de i alt fem nominerede:

- Hannah Mills og Martine Grael har begge vundet dobbelt OL-guld og er kæmpe navne i sejlsporten. De to bliver svære at slå. Jeg synes, vi alle fortjener prisen, men de to ligger højt, forklarer Anne-Marie Rindom, der nu kan se frem mod december måneds VM i Oman.

Titlen som 'Årets Sportsnavn 2021' uddeles til Sportsgalla i Herning den 8. januar, alt imens du kan hjælpe Anne-Marie Rindom på vej mod æren som 'Sailor of the Year' ved at afgive din stemme her.

content-loader
content-loader
content-loader