Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom efter VM-sejren i Japan. Foto: Anne-Marie Rindom til OL / Facebook

Anne-Marie Rindom nomineret til World Sailor of the Year 2019

En fremragende 2019-sæson har sendt den danske Laser Radial-sejler direkte ind på listen over de kvindelige nominerede til titlen som årets sejler. Vinderen udpeges i slutningen af oktober.

Af Sara Sulkjær |

Når årets bedste kvindelige sejler den 29. oktober kan lade sig hylde på Bermuda, kan det meget vel blive med den altid smilende Anne-Marie Rindom i centrum. 

Danskeren er således blandt de tre sejlere, som den internationale sejlunion World Sailing har valgt at nominere til titlen som Rolex Sailor of the Year 2019 Female. 

- Det er den fedeste pris at blive nomineret til. Bare det at blive nomineret er jeg fuldstændig beæret over, understreger Laser Radial-sejleren i en Facebookvideo fra Dansk Sejlunion.

Den bedste sæson nogensinde

At Rindoms navn er skrevet på nomineringslisten er på ingen måder en tilfældighed.

Efter en fornem sæsonstart på Mallorca, hvor danskeren tog guldet ved Princesa Sofia Cup, fulgte World Cup-sejren i Genova, mens Rindom ligeledes kunne stille sig på podiets øverste plads ved årets europamesterskab.

En guldstil, som fulgte den danske stjerne hele vejen til Japan, hvor hun tog VM-titlen i slutningen af juli:

- Det har været en sindssyg god sæson, den bedste nogensinde, fortæller den stolte sejler.

Panel og offentligheden bestemmer

Foruden Rindom er den franske surfer Delphine Cousin Questel nomineret til den eftertragtede titel, ligesom også para-sejler Violeta del Reino fra Spanien har sneget sig ind blandt de udvalgte.

Vinderen udpeges på baggrund af et panel samt en afstemning blandt offentligheden, hvor hver gruppes stemme tæller 50 %.

Det er muligt at afgive sin stemme i konkurrencen fra den 22. oktober.

Se de nominerede i World Sailings video

content-loader
content-loader
content-loader