Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
KDY går efter et Sejlsportshus, som kan noget af det samme som Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor sejlerne kan have deres både indenfor og mon ikke der også kommer sauna, fitnessrum, mødelokaler og værelser til gæster, gætter minbaad.dk på. Tegning: KDY

KDY modtager million-donation fra A.P. Møller Fonden og undersøger muligheden for nyt sejlsportshus

En generøs donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på halvdelen af den projekterede investering, svarende til 20 mio. kr., får nu Kongelig Dansk Yachtklub til at undersøge muligheden for et nyt sejlsportshus.

Af Troels Lykke |

Igennem det sidste år har KDY været i dialog med Gentofte Kommune om at bygge et nyt sejlsportshus i den sydlige del af Skovshoved Havn for at samle og styrke klubbens ungdoms- og sejladsaktiviteter ét sted på havnen og ikke længere være opdelt mellem Sandslottet og Basen. 

Det forklarer KDY i et nyhedsbrev til sine medlemmer.

I sidste uge modtog KDY en meget generøs donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på halvdelen af den projekterede investering, svarende til 20 mio. kr. 

Positiv borgmester i Gentofte

Samtidig har Gentofte Kommunes borgmester Michael Fenger tilkendegivet, at han grundlæggende er positiv over for projektet, og for at kommunen kan stille en grund til rådighed for dette.

- Kongelig Dansk Yachtklub er naturligvis meget taknemmelige for disse donationer, der vil støtte til vores videre udvikling af sejlsporten i området, understreger klubben i nyhedsbrevet.

Med den store donation fra A.P. Møller Fonden og Gentofte Kommunes engagement er projektet et meget stort skridt videre mod realisering.

Sejlsportshus for ungdom og sejlads

Det nye sejlsportshus bliver et hus for ungdoms-, sejlads- og undervisningsaktiviteter. Kapsejladser vil også blive afviklet herfra. Der bliver ikke restaurant i bygningen, og KDY beholder sin del af den nuværende klubrestaurant og klublokale i den nordlige del af havnen.

Med bygningens fremtrædende placering skal det sikres, at husets arkitektoniske udtryk og funktioner kan vælges på et kvalificeret grundlag.  

De kommende måneder arbejder et bestyrelsesudvalg på at færdiggøre selve projektet og skaffe det resterende økonomiske fundament, således at et samlet projekt kan fremlægges på den ordinære generalforsamling den 20. januar 2022.

content-loader
content-loader
content-loader