Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jeg finder det over ordenligt påfaldende at de 39 minutter der var enighed om på protestmødet nu er blevet til 35 minutter som netop lige er tilstrækkeligt til at Jan Hansen og The Beast vinder løbet, siger Anders Johansen fra Beluga. Foto: Peter Brøgger

Vrede ord fra nummer 2: The Beast blev ikke disket, da overskridelsen ikke var med vilje

Afgørelsen i protesten mod Jan Hansen virker ulogisk, utroværdig og meget lidt tillidsvækkende . Sailing Aarhus, Sejlsportscentret og den private eventmager Morten Brandt må som arrangører sidde tilbage med en kedelig smag i munden efter denne udmelding, lyder det fra Anders Johansen.

Af Troels Lykke |

Minbaad.dk har netop fået følgende kommentar fra solo-sejler Anders Johansen, skipper på Beluga, en JPK 10.30 fra Vejle. Han deltog i Garmin Round Denmark Race og har efter protestbehandlingen tabt 3 minutter til Jan Hansen og The Beast:

Regler er regler og de skal overholdes - og så alligevel ikke!

Belugas protest over for racecomitees afgørelse nu er afgjort.

Racecomitte har på trods af Jan Hansens og The Beast`s fuldt og helt erkendte overskridelse af hviletidsbestemmelserne og sejladsbestemmelsernes krystalklare tekst om diskvalifikation ved overskridelse af samme, nu valgt at se bort fra bestemmelserne. Man diskvalificerer alligevel ikke Jan Hansen og The Beast, da overskridelsen ikke vurderes at være sket med vilje.

Racecomitee har derudover erkendt at have lavet en simpel sammentællingsfejl af Jan Hansen og The Beasts manglende hviletid.

Den manglende hviletid er reelt 39 minutter men the beast blev kun pålagt at afholde de 35 minutter. Protestjuryen med eksterne eksperter opfordrede på protestmødet racecomitee til at rette fejlen. Regnefejlen nævnes endda ikke i afgørelsen fra Racecomitee.

Racekomitee vil ikke rette regnefejl

Racecomitee vil ikke rette deres simple regnefejl selv om det har afgørende indflydelse på hvem der vinder løbet og de agter heller ikke at følge sejladsbestemmelsernes klare tekst om diskvalifikation ved overskridelse af hviletidsbestemmelserne uanset årsag.

Derfor vinder Jan Hansen og The Beast derfor singlehandløbet med ganske få minutter.

Hvis regnefejlen var blevet rettet som juryen opfordrede til vinder Beluga singlehandløbet -ligesom Beluga også vinder løbet hvis Jan Hansen og The Beast diskvalificeres jvn sejladsbestemmelserne. 

Jeg finder det overordenligt påfaldende at de 39 minutter der var enighed om på protestmødet nu er blevet til 35 minutter som netop lige er tilstrækkeligt til at Jan Hansen og The Beast vinder løbet.

Respekt for Jan Hansen men ikke for afgørelse

Jeg har meget stor respekt for The Beast skipper Jan Hansens evner og kvalifikationer, men desværre ikke meget til overs for RDR`s afgørelser i denne sag. Det virker ulogisk, utroværdigt og meget lidt tillidsvækkende.

Sailing Aarhus, Sejlsportscentret og den private eventmager Morten Brandt må som arrangører sidde tilbage med en kedelig smag i munden efter denne udmelding. Afgørelsen udtrykker efter min mening mangel på respekt for de mange forberedelser og timer som både sejlere og shorecrew lægger i projektet.

Hvem gider sejle kapsejladser på disse betingelser?

Anders  Johansen

Beluga

content-loader
content-loader
content-loader