Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sjælland Rundt er for alvor ved at få et stort comeback hos sejlerne. PR-foto

Nye coronaregler gør at 637 sejlere nu er tilmeldt Sjælland Rundt - flere kan være med

Efter Helsingør Sejlklub har haft kontakt til sejlerne på ventelisten, er der nu yderligere 163 deltagere. Dermed er der 637 sejlere tilmeldt til sejladsen 17. juni. Som udviklingen har været, kan Sjælland Rundt gennemføres med op til 970 deltagere.

Af Troels Lykke |

Sjælland Rundt 2021 tager imod flere deltagere. Det sker efter myndighedernes seneste udmelding, fortæller Martin Anfeldt, stævneleder, der forklarer videre.

Dermed åbner Helsingør Sejlklub nu op for, at deltagere der har stået på venteliste, nu kan sejle med. I alt stod der 370 deltagere på ventelisten, fordelt på 70 både.

Men efter Helsingør Sejlklub har haft kontakt til sejlerne på ventelisten, er der nu  plads til 163 deltagere mere.

Plads til 970 sejlere

Lige nu er der 637 sejlere tilmeldt til sejladsen.  Som udviklingen har været, ser det ud til at vi kan gennemføre Sjælland Rundt med op til 970 deltagere.

Begrænsningen var på 500 – incl. officials. Når deltagerantallet alligevel begrænses til 970, er det for at skabe plads til de frivillige der tæller med i det samlede antal på 1.000.

Helsingør Sejlklub tilretter dermed antallet af deltagere så det stemmer overens med Trin 3 i planen for afholdelse af større forsamlinger og arrangementer der tager udgangspunkt i de ordninger der er anbefalet af Ekspertgruppen.

Glæder sig over covid-19 lempelser

Helsingør Sejlklub glæder sig over lempelserne og ser det som en god mulighed for de sejlere som ellers har fået annulleret deres kapsejladser gennem foråret og forsommeren. 

Helsingør Sejlklub er i dialog med myndigheder og Dansk Sejlunion og vil løbende tilpasse arrangementet efter myndighedernes retningslinjer. Stævneledelsen har gode erfaringer fra sidste års Sjælland Rundt og tager disse erfaringer med i planlægningen af dette års Sjælland Rundt.

I år er det 75 år jubilæum for den traditionsrige distancesejlads. Vi er utrolig glade for at vi igen i år har mulighed for at gennemfører sejladsen på trods af de udfordringer vi står overfor. Vi har et dedikeret team i Helsingør Sejlklub der med deres utrættelige indsats arbejder benhårdt på at få sejlerne på vandet. 

I forbindelse med jubilæet har Helsingør Sejlklub fået lavet 500 jubilæums T-Shirt fra Helly Hansen. Jubilæums T-shirt kan købes her

T-shirt kan også købes lokalt hos den lokale forhandler, Kronborg Marine Proshop på Helsingør Nordhavn. 

Intet socialt

Igen i år vil der desværre ikke være mulighed for sociale arrangementer. Dette er naturligvis rigtig ærgerligt når nu vi har jubilæum. Det vigtigste er dog, at vi kan afholde et sikkert og trygt stævne og at sejlerne kan komme på vandet.

Vi har fået rigtig mange tilkendegivelser fra sejlerne der er yderst taknemmelige for at vi gennemfører sejladsen. Også sidste år fik vi mange tilbagemeldinger og ikke mindst stor ros for vores måde at håndtere stævnet på under de vanskelige forhold, lyder de afsluttende bemærkninger fra Martin Anfeldt.

content-loader
content-loader
content-loader