Gå til hoved-indhold
Havne
Byen rummer et helt unikt musiksted ”Gæsten”, hvor der er arrangementer under åben himmel hver dag i sæsonen. Det lokale bolche-kogeri viser, hvordan bolcher fremstilles, ligesom kunsthåndværkere stolt viser deres kunnen frem. Foto: MarinaGuide

Allinge Havn nomineret til "Danmarks Smukkeste Havneområde"

Allinge Havn er blandt andet nomineret på grund af de mange gamle havnebygninger, der fortsat ligger omkring havnen. Du kan stemme på Allinge Havn eller en af de andre 14 nominerede havne på historiskehuse.dk.

Af Troels Lykke |

- Det er fuldt fortjent. Det er et meget smukt og velbevaret havnemiljø, som absolut er blandt de fineste i Danmark.

Sådan lyder det fra Jakob Seerup, der er museumsinspektør på Bornholms Museum. Han er nemlig glad for, at der nu bliver sat fokus på Allinge Havns bevaringsværdighed, da havnen netop er blevet nomineret til konkurrencen "Danmarks Smukkeste Havneområde". Det skriver TV 2 Bornholm.

Konkurrencen bliver afholdt af interesseorganisationen Historiske Huse. En organisation, der arbejder på at skabe bedre vilkår for bevaringsværdige og fredede bygninger, og som i flere år har kåret bevaringsværdige områder og bydele ved lignende konkurrencer.

Caspar Jørgensen er specialkonsulent i Slots- og Kulturstyrelsen, og en del af det panel på fem eksperter, der har været med til at udvælge de i alt 15 nominerede, danske havne.

Gamle havnebygninger gør en forskel i Allinge

Allinge Havn er blandt andet nomineret på grund af de mange gamle havnebygninger, der stadig ligger omkring havnen, fortæller han.

- Vi har gerne villet have, at der skulle være nogle karakteristiske huse for, hvad der er af forskellige slags bygninger omkring en havn, siger Caspar Jørgensen.

Og netop bygningerne omkring der vidner om Allinge Havns tidligere liv som industri- og handelshavn er noget af det, som museumsinspektøren også værdsætter.

- Det omgivende miljø omkring havnen, vidner om både handlen med pakhuset, der stadig ligger der, og hotellet, som i sin tid stod klar før 1. verdenskrig, og som tog imod de rige tyske turister fra Hamburg. Derudover er der selve havneanlægget, der er bygget i første omgang til at laste de store skibe med granit fra de store stenbrud.

Historiske Huse kårer Danmarks smukkeste havneområde

Konkurrencen om at kåre Danmarks smukkeste havneområde afholdes af organisationen Historiske Huse, for at sætte større fokus på de danske havnes historiske og bevaringsværdige islæt.

- Måske er det en god idé at tænke på de ældre havne som en ressource vi har i Danmark, og hvordan vi bruger den bedst muligt, siger Caspar Jørgensen.

Allinge Havn er oppe i mod et stærkt felt i kampen om titlen som "Danmarks Smukkeste Havneområde." Blandt de andre nominerede havneområder er for eksempel Københavns indre havn, Svendborg og Marstal Havn.

Du kan stemme på Allinge Havn eller en af de andre 14 nominerede havne her: historiskehuse.dk/de-15-havneomraader/?searchterm=danmarks+smukkeste+havne

content-loader
content-loader
content-loader