Gå til hoved-indhold
Havne
Marstal lystbådehavn er vældig besøgt om sommeren. Foto: Troels Lykke
Havne
Prismodtagerne, havnefoged Christian Ørndrup, tv. fra Marstal Havn modtog prisen til stort bifald fra de mange fremmødte kolleger. Til højre ses formand for Danske Tursejlere, Henning Jensen. PR-foto
Havne
Fra havnen er der god udsigt til de ikoniske badehuse ud til Østersøen. Foto: Troels Lykke

Marstal Havn på Ærø kåret som Årets Havn 2019

Marstal Havn blev æret med Danske Tursejleres pris som Årets Havn for en levende stemning og masser af aktiviteter for familien. Havnen oser af maritim historie, og samspillet med byen og naturen er helt unikt, siger formand for Danske Tursejlere, Henning Jensen. 

Af Troels lykke |

Danske Tursejleres medlemmer har i år sat rekord for antallet af stemmer til Årets Havn.

Hele 1.872 medlemmer valgte at deltage i afstemningen, der altså resulterede i at Marstal Havn løb med den prestigefyldte titel samt en præmie på. Kr. 5.000. Kåringen fandt sted i Vingsted Centret i forbindelse med Foreningen af Lystbådehavne i Danmarks efterårsseminar 27. november.

Ca. 400 tilstedeværende havnefogeder og repræsentanter og aktører for danske havne overværede Marstal Havns udnævnelse som vinder ud af de 201 havne stemmerne var fordelt på.

Prismodtagerne, havnefoged Christian Ørndrup, fra Marstal Havn modtog prisen til stort bifald fra de mange fremmødte kolleger. Marstal Havn kan nu se frem til at bruge den fornemme titel i markedsføringen, og på den måde tiltrække flere gæstesejlere og andre besøgende.

En lang maritim historie

Det er 12. gang at Danske Tursejlere kårer Årets Havn ved en afstemning blandt sine godt 13.000 medlemmer. Afstemningen er vokset i popularitet med årene, og de nominerede havne er steget til 201 i forhold til sidste års 126.

Derfor er det måske en ekstra flot bedrift, at den historiske havn på Ærøs sydøst-hjørne nu kan kalde sig Årets Havn 2019.

- Marstal Havn er hjemsted for en lang maritim historie, og det mærker man tydeligt, når man bevæger sig rundt i området. Mange af de tilbud og aktiviteter, der er for sejlerfamilierne, bærer også præg af den stolte søfartstradition. Kombinationen af den maritime stemning, de mange aktiviteter på havn og i by samt det naturskønne område, der omkranser havnen, er på mange områder speciel. Marstal by, havn og naturen flyder sammen i en unik balance, og søfartsmuseer, lækre strande og historiske seværdigheder er alle inden for kort afstand fra bådebroen.

”Vi er meget taknemmelige for prise”, siger Christian Ørndrup fra Marstal Havn.

”Omkring 16.000 gæstesejlere anduver hvert år Marstal havn og finder enten ro eller oplevelser uanset om det gælder et længere ophold eller blot er et ”stop over” før turen over Østersøen” slutter Christian Ørndrup.

Se yderligere på www.havneguide.dk (Fælles platform for FLID havne)

content-loader
content-loader
content-loader