Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Introduceres hunden langsomt til sejlads, er chancen for succes størst. Foto: Watski
Kort Nyt
Introduceres hunden langsomt til sejlads, er chancen for succes størst. Foto: Watski

Hund ombord? Her er syv gode råd inden afgang

Der findes intet bedre end en sejltur på vandet i godt selskab. Og findes der bedre selskab end menneskets bedste ven? Sådan spørger Watski, der giver en række anbefalinger til sejlads med hund.

Af Sara Sulkjær |

At have kæledyr med på vandet adskiller sig, ifølge udstyrsforhandleren Watski, ikke meget fra at have børn ombord - det kræver blot lidt forberedelse. Forhandleren har her samlet syv tips, der skal forberede dig og gøre det såvel nemmere som sjovere at invitere den firbenede ven med på den næste sejltur.

1. Er din hund søstærk?

Lige så vel som vi mennesker kan blive søsyge på vandet, kan hunde også blive ramt. Er du i tvivl, om din hund kan klare mosten? Prøv først, hvordan hunden føler sig ombord tættere på hjemmet. Hvis hunden er mere sky og bange for vand, har han brug for mere tid. Så lad det ikke afskrække dig for meget første gang, prøv blot igen. Du kan lave kortere sektioner den første dag, og sammen med dig kan hunden gradvist vænne sig til båden.

Det er også en god idé at tage din hund med til forskellige steder for at vænne sig til nye ting, pludselige bevægelser og støj.

I sidste ende afhænger det af din hunds natur, og det er ikke alle hunde, der nyder at være på vandet. Tag hunden med ud at sejle allerede som hvalp, så den vænner sig til det.

2. Sikkerheden først

Hvis din hund er vant til eventyr og rejser, vil den sikkert nyde at komme med ombord. Heldigvis elsker de fleste hunde vand, og er instinktive svømmere. Men selv den bedste svømmer kan få brug for hjælp. Ved store bølger eller langt fra land kan det få fatale følger. Derfor må du ikke undervurdere behovet for en redningsvest til Fido.

Tjek Watskis udvalg her.

Suppler båden med et sikkerhedsnet eller anvend en sele, så du ikke behøver at bekymre dig om dens færden. Det er ligeledes en idé at have et skridsikkert underlag, hvor hunden opholder sig på båden.

3. Når naturen kalder

Husk at have hundeposer med ombord, og noget du kan tørre op med, hvis uheldet skulle være ude (avispapir smitter af ved fugt). Du kan også træne din hund til at bruge et underlag, da det er langt nemmere at gøre rent.

Du kan endvidere sørge for at holde turene på 3-5 timer, så I kan gå i land og hunden få tisset af.

4. Kølig i varmen

Pas på overophedning og dehydrering, når solen bager. Sørg for, at der altid er et skyggefuldt område ombord, så dit kæledyr kan hvile og køle ned.

5. Uden mad og drikke...

En anden ting, der afhjælper varmen, er adgang til koldt (fersk)vand. På de lange, varme og tørre sommerdage kan du risikere, at din hund (og du selv) dehydrerer. Sørg derfor for, at du altid har rigeligt med drikkevand ombord.

Pak også godt med mad og snacks til din firbenede ven. Hundens yndlingsmærker er muligvis ikke tilgængelige på ferien, eller der kan gå langt imellem steder, du kan købe hundefoder. Det er ærgerligt at løbe tør midt på turen.

6. Husk underholdningen

Overvej forud for turen, hvordan du underholder hunden under din rejse. En god løbetur på stranden eller en gåtur ved havnen er en hyggelig aktivitet for jer alle. Hunden kan lege og motionere på jeres gåture, på stranden og i vandet, men om bord er der ikke lige så meget plads at brede sig på. Sørg for at tage noget legetøj med, så du får ro til at styre båden.

7. Med til udlandet?

Skal du have din hund med udenfor den danske grænse, er det en god idé at tjekke reglerne for det enkelte land i forhold til cacciner og chip. I Europa skal du blandt andet have et kæledyrs-pas med en officiel underskrift.

Kilde: Watski

content-loader
content-loader
content-loader